Red Hat stopper gratis Linux-distribusjon

Red Hat vil om relativt kort tid stoppe videreutviklingen av selskapets fritt tilgjengelige Linux-distribusjon, Red Hat Linux. Dette kan få konsekvenser for svært mange brukere.

Red Hat vil om relativt kort tid stoppe videreutviklingen av selskapets fritt tilgjengelige Linux-distribusjon, Red Hat Linux. Dette kan få konsekvenser for svært mange brukere.

Benytter Red Hats gratis Linux-distribusjon, Red Hat Linux, på noen av dine datamaskiner? Da må du snart begynne å tenke nytt, i hvert fall hvis du fortsatt ønsker å ha et oppdatert og rimelig sikkert operativsystem på datamaskinen.

Red Hat vil fra og med 31. desember ikke lenger vedlikeholde eller utgi sikkerhetsfikser og andre feilrettelser til Red Hat Linux med versjonsnummer. 7.1, 7.2, 7.3 and 8.0. Det samme gjelder versjon 9.0, men først fra 30. april 2004. Det vil ikke komme noen ny utgave av Red Hat Linux, selskapet skal fokusere helt og holdent på Red Hat Enterprise Linux, som det tar betalt for. Dette skriver Red Hat i et brev til selskapets kunder. Brevet er gjengitt i denne artikkelen i NewsForge..

    Les også:

Hva betyr dette for Red Hat Linux-brukerne? Jo, alle som bruker det på en forholdsvis seriøs måte, må finne en erstatning. Det finnes selvfølgelig en rekke andre Linux-distribusjoner å velge mellom - en temmelig stor oversikt finnes på denne siden. Et annet alternativ er å se nærmere på Fedora Project.

Fedora fortsetter på mange måter der Red Hat Linux ender. Prosjektet sponses av Red Hat, og utviklere i selskapet skal bidra i den videre byggingen av prosjektet. Men prosjektet vil være langt mer åpent for eksterne bidragsytere enn det Red Hat Linux har vært. Programvaren vil ikke leveres med noen sentral supportordning, utover den man får fra de som utvikler komponentene Fedora består av og den man måtte få i ulike fora. Fedora Project er derfor ikke først og fremst en løsning for profesjonelle brukere.

Planen er at det skal gis ut to til tre større oppdateringer til Fedora i året, i tillegg oppdateringer av de enkelte pakkene.

Les mer om Fedora Prosject her, samt i denne artikkelen i The Register.

Til toppen