Redd Barna avviser Telenor-samarbeid

Redd Barna vil foreløpig ikke fornye samarbeidsavtalen med Telenor.

Redd Barna avviser Telenor-samarbeid

Redd Barna vil foreløpig ikke fornye samarbeidsavtalen med Telenor.

Fornebu/Oslo (NTB-Anne M. Gøystdal): Redd Barna vil foreløpig ikke fornye samarbeidsavtalen med Telenor, men holder avtalen på vent inntil videre.

Redd Barna vil vente med å fornye avtalen til Telenor har ryddet opp i arbeidsforhold hos sine underleverandører i Bangladesh og eventuelt andre steder, samt sørget for å innføre rutiner som sikrer at selskapet ikke bryter etiske retningslinjer. Det ble klart etter et møte mellom partene tirsdag.

– Det var et tillitsbrudd at Telenor ikke etterlevde sine egne etiske retningsliner. Det er uakseptabelt for Redd Barna, og derfor har vi sagt at vi ønsker å ta en time-out i fornyelsen av avtalen, sier generalsekretær Gro Brækken i Redd Barna til NTB.

Redd Barna har nå satt ned en egen gruppe internt som skal holde kontakt med Telenor. Organisasjonen regner med å holdes løpende orientert.

Dialog
Redd Barna har siden 2002 mottatt 1 million kroner årlig fra Telenor som støtte til et prosjekt hvis mål er å lære barn og deres foreldre om vettig og trygg bruk av internett og mobiltelefoner.

– Vi har forståelse for at Redd Barna ønsker å ta en time-out, og vi er glade for at vi skal fortsette dialogen med dem. Vi kommer til å informere Redd Barna om de tiltak vi setter i verk lokalt i Bangladesh og alle milepæler når det gjelder å sikre gode arbeidsforhold hos Grameenphones leverandører, sier konsernsjef Hilde Tonne i Telenor via sin informasjonssjef.

– Må ikke skje igjen
I den danske TV-dokumentaren «Et hav av løfter» kom det fram at barn helt ned i 13-årsalderen lager telemaster for Telenor. Arbeiderne jobber under livsfarlige forhold når de klatrer i høye master uten sikring. Fabrikken slipper også ut spillvann som ødelegger avlingene på rismarkene.

Redd Barna understreker at de har nulltoleranse for skadelig barnearbeid. Hva som skjer videre med samarbeidsavtalen avhenger av hva Telenor nå gjør for å rydde opp, sier Brækken.

– Det er bra at Telenor erkjenner sitt fulle og hele ansvar, også for arbeidsforholdene hos underleverandørene, og at de også erkjenner at de ikke har fulgt opp ansvaret overfor dem i praksis. Det vi vil forsikre oss om er at dette ikke kan skje igjen, sier Brækken.

    Les også:

Til toppen