Reduserte tap for Sun

Omsetning fra to oppkjøp bidro til å redusere Suns tap i september-kvartalet.

Omsetning fra to oppkjøp bidro til å redusere Suns tap i september-kvartalet.

Sun har levert tall for kvartalet fram til 25. september, det første i selskapets regnskapsår. Tallene omfatter driften til to selskaper som Sun har kjøpt, henholdsvis SeeBeyond som ble overtatt 25. august, og Storage Technology som ble overtatt 31. august.

Disse to oppkjøpene bidro til at Sun økte omsetningen med 3,7 prosent til 2,73 milliarder dollar sammenliknet med samme kvartal i fjor.

Bunnlinjen ble gjort med et tap på 123 millioner dollar, mot et tap på 133 millioner dollar for et år siden.

Sist Sun hadde et overskuddsår var i 2000–2001. De siste halvannet årene har bare to kvartaler gått i pluss.

Bunnlinjen ble påvirket av 60 millioner dollar i oppkjøpskostnader og diverse andre engangsposter. Trekker man fra disse får man et driftsunderskudd på 68 millioner dollar, tilsvarende 0,02 dollar per aksje. Sun mener det er relevant å også trekke fra en aksjekompensasjon på 50 millioner dollar, slik at man kommer ned mot bare 18 millioner dollar i driftsunderskudd.

Suns toppsjef Scott McNealy mener, ikke uventet, at det er grunn til optimisme. Han peker på en dobling av ytelse/pris-forholdet til UltraSparc-serverne, på at tallet på abonnementer på Java Enterprise System har økt med 55 prosent, på at salget av Opteron-baserte servere er mer enn doblet, og på at omsetningen av lagringssystemer er økt med 15 prosent.

Analytikerne peker på at omsetningen var ventet å nå 2,9 milliarder dollar, og at dersom man trekker fra SeeBeyond og Storage Technology, falt omsetningen med 5 prosent.

Til toppen