JUSS OG SAMFUNN

Regjeringens data intakt

Bomben klarte ikke sette departementenes IT-systemer ut av spill.

Trass omfattende og voldsome ødeleggelser skal alle data i departementene være intakt.
Trass omfattende og voldsome ødeleggelser skal alle data i departementene være intakt. Bilde: Per Ervland
25. juli 2011 - 12:22

Bilbomben som eksploderte rett utenfor hoved-blokken i regjeringskvartalet klarte ikke å radere vekk regjeringens datasystemer. Alt datamateriale skal være intakt, får digi.no beskjed om fra kommunikasjonssjef Frode Jacobsen i Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet (FAD).

– Så langt vi nå har oversikt over, skal alt datamateriale i all hovedsak være intakt. Det er to sett servere som speiles, hvor en av dem skal være lite berørt, sier Jacobsen. Den ene serveren som det er usikkerhet rundt, skal være plassert i bygget R4, som også huser Olje- og energidepartementet, samt Nærings- og handelsdepartementet. Dette bygget fikk alvorlige skader under det voldsomme bombeangrepet.

Alle de som arbeider ved departementene skal også ha tilgang til e-post. Men de fleste ansatte er flyttet til andre lokaliteter rundt omkring i Oslo. Blant annet er flere av de ansatte i FAD flyttet til Grev Wedelsplass, til kurslokalene til det underliggende direktoratet Difi.

Det er en fjernaksess-løsning som nå brukes for å komme inn på mail og andre tjenester, men denne skal bare være dimensjonert for 200 brukere samtidig. Det er omtrent 2.500 kontorplasser som må relokaliseres som følge av det grusomme attentatet fredag.

Jacobsen sier til digi.no at det jobbes på spreng med å få opp full tilgang til de midlertidige kontorplassene som de ulike departementene disponerer. Det er Departementenes servicesenter (DSS) som drifter departementenes IT-systemer.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.