RESULTATERFINANS

Reglementert testing kunne avverget E-Trade-sammenbrudd

Testeksperten Mercury Interactive fryktet det verste da nettstedet til den gode aksjehandel-kunden E-Trade brøt sammen i vår. Granskningen førte imidlertid til at kontrakten ble utvidet med hele 250.000 dollar.

Eirik Rossen
30. okt. 1999 - 12:45

Verdens e-handel lever med et stort paradoks. Mens det spanderes millioner på å utvikle nye tjenester, forsømmer man gjerne de tusenlappene som skal til for å teste grundig at alt virker slik man har tenkt seg.

Da kommer gjerne tjenesteavbruddene på løpende bånd, og de koster flesk - 200 milliarder dollar i året på verdensbasis er anslaget til GartnerGroup.

Her gikk E-Trade mot strømmen. Selskapets ene eksistensgrunnlag var nettstedet for aksjehandel og andre finanstjenester. For selskapet er det helt virksomhetskritisk at nedetiden på Internett-tjenestene begrenses til et minimum.

Følgelig ble det tegnet kontrakt med Mercury Interactive som er spesialist på testing og sikring av store nettsteder. Selskapet har en rekke tunge produkter som tester funksjonalitet og belastning og følger disse opp med ordninger der nettstedet overvåkes fortløpende.

- Da E-Trade brøt sammen, ble vi naturlig nok ganske skjelvne, forteller Andy Crosby som er Mercury Interactives "field market manager" for Europa.

- Vi gikk gjennom all dokumentasjonen fra alle testene og kunne ikke finne noe å sette fingeren på.

Det som ble avslørt, var at IT-departementet hadde unndratt det innerste hellige fra Mercurys falkeblikk. Sammenbruddet skyldtes minnelekkasje etter en oppgradering av operativsystemet. Og nettopp denne oppgraderingen var blitt foretatt i strid med reglene, uten dokumentasjon.

- Det ble altså klargjort at vi hadde vært grundige nok, men vi hadde ikke sluppet til overalt der vi skulle. Følgen ble at kontrakten med E-Trade ble utvidet med ytterligere 250.000 dollar, sier Crosby.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.