BEDRIFTSTEKNOLOGI

Reisebyrå tilbyr løsning for reiseregning

En ny bedriftstjeneste fra Via Travel er resultatet av en avtale med Basware.

13. mai 2011 - 15:46

Reisebyrået Via Travel har inngått et samarbeid med IT-løsningsleverandøren Basware. Samarbeidet innebærer at Via Travel kan tilby Baswares reiseregningsløsning Travel & Expense Management (TEM) til sine bedriftskunder.

TEM er en nettbasert løsning som i tillegg til å dokumentere og beregne det reisen koster, også dekker hele prosessen med å bestille reise, hotell, bil og så videre. Den tilbyr også integrering av kredittkortdata.

Med andre ord: Reiseregninger kan samles og innberettes, og utlegg dokumenteres og refunderes, i samme prosess som selve bestillingen, uten at helhetsløsningen må implementeres i et eget system.

– Prosessen dekker alt fra bestilling av reisen frem til den endelige avregningen med alle involverte parter. Prosessene omfatter blant annet ulike nødvendige godkjennelser for eksempelvis reise, opphold og diett, samt automatisk opprettelse av stamdata på en reiseregning, forsikrer Bjørn Røsten, salgssjef i Basware Norge.

Ifølge Røsten er dette det første tette samarbeidet mellom et reisebyrå og en løsningsleverandør relatert til forretningsreiser i Norge.

Løsningen vil tilbys i hele Skandinavia. Via Travel sier at en effektiv og hurtig datautveksling på tvers av leverandører i reiseverdikjeden er nødvendig for å effektivisere hele håndteringen av forretningsreiser. De mener kundene kan forvente store besparelser. Fordi tilbudet kjøres over nett, er det også egnet for små og mellomstore bedrifter.

Baswares reiseregningsløsning er tidligere levert til blant annet Lindorff, Aker Seafoods, Nordea og Honeywell.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.