BEDRIFTSTEKNOLOGI

Rekordomsetning i 3Com

Nettverksselskapet 3Com Corporation kan i første kvartal i fiskalåret 1998 vise til en rekordstor omsetning på 1,6 milliarder dollar - en økning på 28 prosent sammenliknet med samme periode året før.

Øystein Kvistad
24. sep. 1997 - 13:21

Sett bort fra kostnader forbundet med fusjonen med modemprodusenten U.S. Robotics - en operasjon som ble avsluttet 12. juni i år - hadde 3Com i første kvartal et resultat på 172,2 millioner dollar ($0,48 per aksje) mot 152 millioner ($0,43 per aksje) for samme periode i regnskapsåret 1997.

Dersom fusjonskostnadene på 426 millioner dollar tas med i regnskapet, viser det et underskudd i første kvartal i FÅ 1998 på 146,8 millioner dollar.

- Fusjonen mellom 3Com og U.S. Robotics har fått en super start, sier styreformann og CEO i 3Com Eric Benhamou. Våre kunder begynner å få opp øynene for fordelene med med fusjonen - så som en utvidet produktlinje, tilførsel av nye produkter, bedre distribusjonskapasitet og en rekke operative effektiviseringsgevinster. Et resultat av fusjonen er at 3Com i første kvartal har fått økt sin markedsandel og vi skimter bedre marginer, sier Benhamou.

3Com solgte i første kvartal systemprodukter (svitsjer, huber, internetworking, remote access) for 714 millioner dollar, en omsetningsøkning på 34 prosent sammenliknet med samme kvartal for ett år siden. Selskapet er den største leverandøren i verden av LAN-huber og nummer to på lista over leverandører av LAN-svitsjer.

Omsetningen av klienttilgangprodukter - inklusive modemer og nettverkskort (NICs) - har økt med 23 prosent til 886,8 millioner dollar.

Noen timer før 3Com tirsdag offentliggjorde tallene for første kvartal i fiskalåret 1998 annonserte IBM at selskapet lanserer sin lommedatamaskin

IBM WorkPad med 3Com-teknologien PalmPilot™ installert.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.