Rekordoppslutning om Thinpower

Messen for tynne klienter er blitt et av Norges største IT-treff og handler om alt det virtuelle.

Rekordoppslutning om Thinpower

Messen for tynne klienter er blitt et av Norges største IT-treff og handler om alt det virtuelle.

Neste uke, nærmere bestemt 7. og 8. mai, arrangeres Thinpower for tiende år på rad. Samlingen er blitt et av Norges desidert største IT-treff: Per i dag er 720 påmeldte, 70 flere enn i fjor som var «all time high».

Markedssjef Line Kringen i Commaxx er en drivkraft bak treffet. Hun sier til digi.no at hun ikke merker i arbeidet med Thinpower 2008 at kunder eller forhandlere nærer noen spesiell bekymring for den økonomiske situasjonen.

Thinpower begynte som treff for tynnkliententusiaster, og har utviklet seg til fagkonferanse og messe for virtualisering og grønn IT. Arrangementet har spilt en klar rolle i at Norge oppfattes som foregangsland innen bruk av tynnklienter og tilliggende løsninger: Det gjør at det hvert år trekker til seg internasjonale størrelser innen sitt fagområde.

Flere av de sentrale foredragsholderne er gjenvendende kjendiser, som James McNab fra Citrix, Richard Garsthagen fra VMware og Tarkan Maner i Wyse. Av hjemlige krefter skal IKT-Norges generalsekretær Per Morten Hoff slå et slag for grønn IT. I tillegg tilbys et trettitalls foredrag om nøkkelprodukter for virtuelle løsninger og tynnklienter, samt et tjuetalls utstillere.

– Utstillingen og uformelt samvær er en sentral del av Thinpower, forsikrer Kringen.

Onsdag kveld inviterer hun til tiårs jubileumsfest.

Til toppen