Rekordresultat for Apple nok en gang

Det er ingen tvil om at iPhone 3GS har blitt en suksess.

Rekordresultat for Apple nok en gang

Det er ingen tvil om at iPhone 3GS har blitt en suksess.

Apple går så det suser for tiden og virker temmelig uberørt av de vanskelige, finansielle tidene. Selskapet la i går fram tall for tredje kvartal i selskapets regnskapsår 2009, som skal være det beste noen sinne når det gjelder omsetning og resultat, dersom man ser bort fra førstekvartalene som inkluderer salget fram mot jul.

I andre kvartal meldte Apple om en omsetning på 8,16 milliarder dollar og et resultat på 1,21 milliarder dollar. Dette var tidenes beste, ordinære kvartal for Apple. Men i tredje kvartal økte selskapet omsetningen til 8,34 milliarder dollar, noe som ga et resultat på 1,23 milliarder dollar, 1,35 dollar per aksje.

I tredje kvartal i fjor var omsetningen på 7,46 milliarder dollar, noe som ga et resultat på 1,07 milliarder dollar.

Apple gjør det fortsatt klart best i USA. Bare 44 prosent av omsetningen kommer fra internasjonale salg. I USA solgte Apple i 42 prosent flere enheter, målt å antall CPU-er, enn i andre kvartal i regnskapsåret. I Europa opplevde selskapet derimot en nedgang på 5 prosent i den samme perioden. Dette skyldes trolig at den tredje generasjonen av iPhone kom senere på markedet i Europa enn i USA.

I alt solgte Apple 2,6 millioner Macintosh-maskiner i tredje kvartal, noe som er fire prosent flere enn i samme kvartal året før. Salget av stasjonære maskiner går ned, mens salget av bærbare maskiner øker.

I samme periode solgte Apple 10,2 millioner iPod-er, noe som er 7 prosent lavere enn året før. Flere kjøper i stedet iPhone - hele 5,2 millioner i tredje kvartal i år, noe som er 626 prosent mer enn i tredje kvartal i 2008 og 37 prosent mer enn i andre kvartal i 2009.

iPhone- og iPod Touch-brukerne har til nå lastet ned mer enn 1,5 milliarder applikasjoner fra App Store.

    Les også:

Til toppen