RESULTATERFINANS

Rekordresultat for Apple nok en gang

Det er ingen tvil om at iPhone 3GS har blitt en suksess.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
22. juli 2009 - 09:08

Apple går så det suser for tiden og virker temmelig uberørt av de vanskelige, finansielle tidene. Selskapet la i går fram tall for tredje kvartal i selskapets regnskapsår 2009, som skal være det beste noen sinne når det gjelder omsetning og resultat, dersom man ser bort fra førstekvartalene som inkluderer salget fram mot jul.

I andre kvartal meldte Apple om en omsetning på 8,16 milliarder dollar og et resultat på 1,21 milliarder dollar. Dette var tidenes beste, ordinære kvartal for Apple. Men i tredje kvartal økte selskapet omsetningen til 8,34 milliarder dollar, noe som ga et resultat på 1,23 milliarder dollar, 1,35 dollar per aksje.

I tredje kvartal i fjor var omsetningen på 7,46 milliarder dollar, noe som ga et resultat på 1,07 milliarder dollar.

Apple gjør det fortsatt klart best i USA. Bare 44 prosent av omsetningen kommer fra internasjonale salg. I USA solgte Apple i 42 prosent flere enheter, målt å antall CPU-er, enn i andre kvartal i regnskapsåret. I Europa opplevde selskapet derimot en nedgang på 5 prosent i den samme perioden. Dette skyldes trolig at den tredje generasjonen av iPhone kom senere på markedet i Europa enn i USA.

I alt solgte Apple 2,6 millioner Macintosh-maskiner i tredje kvartal, noe som er fire prosent flere enn i samme kvartal året før. Salget av stasjonære maskiner går ned, mens salget av bærbare maskiner øker.

I samme periode solgte Apple 10,2 millioner iPod-er, noe som er 7 prosent lavere enn året før. Flere kjøper i stedet iPhone - hele 5,2 millioner i tredje kvartal i år, noe som er 626 prosent mer enn i tredje kvartal i 2008 og 37 prosent mer enn i andre kvartal i 2009.

iPhone- og iPod Touch-brukerne har til nå lastet ned mer enn 1,5 milliarder applikasjoner fra App Store.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.