Rekruttering av IT-folk går så det suser

Elan IT-sjef Haakon Gellein har hatt knallsuksess med å leie ut IT-folk. Nå må han selv ansette egne folk.

Elan IT-sjef Haakon Gellein har hatt knallsuksess med å leie ut IT-folk. Nå må han selv ansette egne folk.

Utleie av arbeidskraft med datakompetanse ble spådd nedenom og hjem for ti år siden. De som besatte data-profesjon var forbeholdt selskaper med spisskompetanse og betrodde bedriftshemmeligheter.

Trenden er nå åpenbart snudd, noe rekrutteringsselskapet ElanIT har erfart. Bare i fjor høst skjedde det dramatiske endringer. Daglig leder Haakon Gellein mener å ha økt oppdragsmengden fra september til november til mellom 250 til 350 prosent.

ElanIT omsetter nå for 5,5 milliarder kroner gjennom 50 kontorer i Europa. Selskapet er et søsterselskap til Manpower og har 1.100 underkonsulenter i sin database, hvorav 300 er registrert som private virksomheter. 5.000 IT-oppdrag ble registrert i fjor.

Nå må ElanIT selv ansette folk og tilsetter Mette Rosenvinge Kolderup (31) som rekrutteringsansvarlig på Oslo-kontoret som fra før har 220 konsulenter.

ElanIT Norden gjennomfører nå i snitt 200 ansettelser på IT-stillinger i året.

Mette R. Kolderup har en Bachelor of Arts-grad fra La Trobe University i Australia. Hun kommer fra stillingen som kundeansvarlig og prosjektleder ved Scandinavian Design Group.

Kolderup har tidligere jobbet som fylkesaksjonsleder for NRK TV-aksjonene Redd Barna og Et Nytt Liv. Hun har også startet og drevet sitt eget selskap, enkeltmannsforetaket Kolderups Konsult.

Til toppen