SIKKERHET

Rektor sendte ut klasseliste med elevers diagnose

Da rektor ved en skole sør for Bergen skulle informere foreldrene om ny klasseinndeling gjennom appen Vigilo, inneholdt meldingen et vedlegg med navn og diagnoser på enkeltelever.

Gjennom appen Vigilo skulle rektor ved en skole utenfor Bergen orientere om ny klasseinndeling. Sensitiv informasjon fulgte med.
Gjennom appen Vigilo skulle rektor ved en skole utenfor Bergen orientere om ny klasseinndeling. Sensitiv informasjon fulgte med. Illustrasjonsfoto: Colourbox
4. juli 2022 - 10:00

Tilgangen til appen ble stengt for det aktuelle klassetrinnet så fort brukerfeilen ble oppdaget, skriver Bergens Tidende. Både meldingen og innholdet ble slettet før foreldrene fikk tilgang igjen, men ni foreldre hadde allerede rukket å lese den.

De som hadde lest meldingen, ble kontaktet og bedt om å glemme innholdet. Foreldrene til barna hvis diagnoser var omtalt, har fått en telefon der skolen beklager det som skjedde.

Alle foreldre på trinnet har også fått et brev med informasjon om hendelsen, som er meldt inn til personvernombudet og Datatilsynet.

Skoledirektør Frode Nilsen i Bergen kommune sier de ser alvorlig på hendelsen og forstår at tilliten til skolen svekkes når noe slikt skjer.

– Ethvert brudd på personvernet er alvorlig. Vi skal gjøre alt vi kan for at dette ikke skal skje igjen, sier Nilsen.

Rektoren skriver i en SMS til avisen at hun ikke kan uttale seg mens saken er til behandling.

Også tidligere har en svikt i forbindelse med bruken av skoleappen Vigilo gjorde personopplysninger tilgjengelig for uvedkommende. Da fikk Bergen kommune en millionbot fra Datatilsynet.

De europeiske datatilsynene utsteder stadig oftere gebyr for overtredelser av personvernforordningen GDPR.
Les også

Etter tre år med GDPR: Disse har måttet betale aller mest

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.