Resultatvarsel fra BT Group

Den britiske telekom-giganten sier det skyldes interne forhold, og ikke nedgangstiden.

Resultatvarsel fra BT Group

Den britiske telekom-giganten sier det skyldes interne forhold, og ikke nedgangstiden.

BT Group PLC, som i regnskapsåret fram til 31. mars 2008 hadde en omsetning tilsvarende 58,8 milliarder kroner, varslet fredag at resultatet for inneværende regnskapsår, fram til 31. mars 2009, vil bli svakere enn ventet.

Omsetningen vil svare til det opprinnelige målet, men økte kostnader innebærer at resultatet vil bli mindre enn opprinnelig ventet, og lavere enn i foregående regnskapsår.

Varslet fikk BT-aksjen til å rase 19 prosent ned.

Selskapet sier varslet skyldes interne forhold, ikke den pågående nedgangen i den globale økonomien.

Forklaringen som er gitt, går ut på at de problemene stammer fra én bestemt avdeling, BT Global Services, den som yter IT- og telekom-tjenester til internasjonale selskaper.

Enheten har ekspandert raskt over en periode på flere år, og de siste kvartalene har kostnadskontrollen sviktet, heter det.

Lederen for BT Global Services, François Barrault, har gått av, og er erstattet av BTs finansdirektør Hanif Lalani. Lalani vil fungere i begge rollene helt til BT har funnet en ny finansdirektør.

Analytikere mener lederskiftet ikke framstår som et troverdig tiltak for å løse problemene med kostnadskontroll i BT Global Services.

BT-toppsjef Ian Livingston sier enheten skal ikke få en ny strategi, men oppleve endringer i leveranser og drift. Nye måltall skal utarbeides etter hvert som effektiviseringsprosessen bærer frukt, heter det.

Til toppen