RiksTV har passert 50.000 kunder

Forrige uke passerte RiksTV sin første store milepæl - 50.000 kunder. Hordaland topper salgsstatistikken, tett fulgt av Møre og Romsdal og Rogaland.

- Det vi er mest stolt av, er at vi har klart å få 50.000 kunder på bare 12 uker. Vi ligger himmelhøyt over prognosene i budsjettet. Salget har vært så godt at det i perioder har vært mangel på mottakere hos forhandlerne. Vi tør nesten ikke tenke på hvor mange kunder vi kunne hatt hvis produsentene av mottakere hadde klart å møte etterspørselen i markedet, sier kommunikasjonsdirektør Svein Ove Søreide i RiksTV, i en pressemelding.

Rundt 80 prosent av de som har blitt kunde hos RiksTV, skal ha valgt å abonnere på Rikspakken, med alle de norske kanalene og flere av de mest populære utenlandske tv-kanalene. De resterende 20 prosentene abonnerer på enkeltkanalene som RiksTV tilbyr gratis fram til 2010.

Omtrent 20 prosent av Rikspakke-abonnentene har bestilt flere abonnement og flere mottakere. Totalt er det solgt over 60.000 RiksTV-mottakere så langt. De tre beste fylkene for RiksTV har vært Hordaland, Møre og Romsdal og Rogaland.

Foreløpig er det bare Grundig og Sagem som leverer mottakere, men ifølge Søreide skal flere produsenter snart klar med sine modeller. Dette skal gi økt tilgang på mottakere.

- Vi har store forhåpninger til salget i desember. RiksTV kommer utvilsomt til å ligge under mange juletrær i år. Vi er i rute i forhold til målene vi har satt oss om mellom 500.000 og 800.000 kunder i løpet av fem år, sier Søreide.

81 prosent av husstandene i Norge skal nå kunne få inn RiksTV. Det digitale bakkenettet er i løpet av høsten blitt åpnet i Rogaland, Østfold, Oslo, Akershus, Hordaland, Møre og Romsdal, Buskerud, Vestfold, Telemark, Sør-Trøndelag, Hedmark, Oppland og Sogn og Fjordane. Neste høst fullfører Norges televisjon utbyggingen av nettet. Da blir RiksTV også tilgjengelig i Aust-Agder, Vest-Agder, Nord-Trøndelag, Nordland, Troms og Finnmark.

Til toppen