TELEKOM

Rimeligere mobilbruk etter EU-regulering

Innføring makspris på dataoverføring over landegrenser, men ikke på sluttbrukernivå.

3. mars 2010 - 06:57

Oslo (NTB): Fra 1. april blir det billigere å bruke mobiltelefon i utlandet som følge av nye EU-regler. Dette vil berøre norske operatørers priser på datatrafikk og SMS.

De fleste mobiloperatørene krever i dag 3,99 kroner, avhengig av land og abonnement, for å sende en SMS fra utlandet til Norge.

Når den nye EU-reguleringen på SMS- og datatrafikk i utlandet blir gjeldende fra 1. april, blir den nye maksprisen 1,19 kroner, en prisreduksjon på 70 prosent, skriver Finansavisen.

EU har lenge hatt regulering av prisene på tale i mobilnettet. Maksprisen har vært 4,72 kroner for oppringninger og 2,08 kroner for mottak av samtaler i EU-land. De fleste norske operatører har også forholdt seg til disse beløpsgrensene.

Regelendringen fra 1. april vil regulere prisene på SMS-meldinger. Men for datatrafikk blir det ikke prisregulering på sluttbrukernivå. I stedet kan operatørene seg imellom ikke kreve mer enn 1 euro per megabyte, tilsvarende 8,68 kroner med den faste valutakursen som er bestemt av EU.

Regelendringen innebærer videre at det blir sekundtaksering på alle samtaler, og ikke betaling per minutt, også når du ringer hjem fra utlandet. Det blir likevel åpnet for en minimumstaksering på 30 sekunder per samtale. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.