Abonner
DIGITALISERING OG OFFENTLIG IT

Roboter på dette skattekontoret i distrikts-Norge omberegner pensjon for hele landet

Da Monica Mundal begynte i jobben som kontorleder for Skatteetaten på Nordfjordeid, fikk hun personalansvar for 16 ansatte – og tre roboter.

TAR UT RESULTATENE HER: Per Ove Kjøs er av de menneskelige ressursene som samarbeider tettest med robotene på Skatteetatens avdeling på Nordfjordeid. Her sammen med underdirektør og kontorleder Monica Mundal.
TAR UT RESULTATENE HER: Per Ove Kjøs er av de menneskelige ressursene som samarbeider tettest med robotene på Skatteetatens avdeling på Nordfjordeid. Her sammen med underdirektør og kontorleder Monica Mundal. Foto: Jørn-Arne Tomasgard
Jørn-Arne Tomasgard
19. aug. 2019 - 05:00

NORDFJORDEID (digi.no): – Robotfunksjonen handler om skattepliktige som får større utbetalinger knyttet til pensjon, det kan være uføre som får en utbetaling fra NAV i en større sum som gjelder flere år. Da regner robotene på hva som lønner seg for skatteyteren. For eksempel om det er gunstig å få fordelt utbetalingen over flere år i skatteoppgjøret. Det er en perfekt robotjobb der det handler om å trykke på de rette knappene, sier Mundal.