Røde tall fra Adobe

Avskrivninger og kjøpet av Omniture er ikke hele forklaringen.

Røde tall fra Adobe
(Bilde: Marius Jørgenrud)

Avskrivninger og kjøpet av Omniture er ikke hele forklaringen.

Adobe, leverandør av pc-programvare for bildebehandling, illustrasjon og ombrekking, samt løsninger for grafisk bransje, har levert tall for regnskapsårets fjerde kvartal, som ble avsluttet 27. november. De viser et underskudd på 32 millioner dollar, mot et overskudd på 246 millioner dollar for et år siden.

Omsetningen falt med 17 prosent til 757 millioner dollar. Dette var noe bedre enn analytikerne hadde ventet: De så for seg 753 mr dollar i omsetning.

Årets fjerde kvartal omfatter avskrivninger og andre utgifter knyttet til kjøpet av Omniture, som ble fullført 23. oktober. På den andre siden bidrar Omniture med 26,3 millioner dollar til Adobes omsetning i kvartalet. Omniture er spesialist innen webanalyse.

Det skulle tyde på at omsetningen av Adobes egne produkter ikke har falt med 17 prosent, men med 20 prosent.

I året 2008–2009 omsatte Adobe for 2,95 milliarder dollar, mot 3,58 milliarder dollar i 2007–2008. Årets nettoresultat ble svekket med 56 prosent til 387 millioner dollar.

I sine kommentarer til regnskapet peker toppsjef Shantanu Narayen at etterspørselen eller Adobes produkter økte fra tredje kvartal til fjerde kvartal, og at det ligger an til betydelig økt omsetning i regnskapsåret 2009–2010.

I det nye regnskapsårets første kvartal ser Adobe for seg en omsetning i intervallet 800 millioner til 850 millioner dollar. Det er høyere enn analytikernes egen prognose på 799 millioner dollar. På den andre siden spår både Adobe og analytikerne omtrent samme fortjeneste, rundt 122 millioner dollar.

Da tallene ble kjent, falt Adobe-aksjen 1,1 prosent.

En årsak til Adobes problemer kan være at nye versjoner av hovedproduktene inneholder ikke nok nyheter til at brukerne finner det hensiktsmessig å oppgradere. Narayen varslet betydelige forbedringer i året som kommer.

    Les også:

Til toppen