Rollebasert modellering for .Net

Borland lanserte en ny versjon av modelleringsløsningen Together for Microsoft Visual Studio .Net.

Borland lanserte en ny versjon av modelleringsløsningen Together for Microsoft Visual Studio .Net.

Borlands nye utgave av Together skal gi Visual Studio-utviklere muligheten til å bygge bro mellom Microsofts egne modelleringsløsninger, inkludert Software Factories-tilnærmingen og fordelene med den avanserte modelleringen som man kan oppnå gjennom bruk av bransjestandarden Unified Modeling Language (UML). Dette skriver Borland i en pressemelding denne uken.

Borland Together 2005 for Microsoft Visual Studio ble lansert mandag og skal ifølge selskapet være den første rollebaserte modelleringsløsningen for .Net. Together-pakken innholder Together Designer og Together Developer, som skal gi individuelle, rollespesifiserte modelleringsfunksjoner innenfor programvareutviklingens livsløp.

Together Designer skal være laget med spesiell tanke på analytikere og arkitekter som behøver å godkjenne programvaredesign og modellspesifikasjoner. Together Developer retter seg mot utviklere som vil redusere kompleksiteten, forbedre kvaliteten og for lettere å forstå den eksisterende kodebasen.

Blant nøkkelfunksjonene er automatisk generering av dokumenter, gjenbruk av programvareressurser som mønstre og komponentdefinisjoner, rask utbredelse av endringer gjennom "re-factoring" og diagramsøkefunksjoner. I tillegg skal Borlands LiveSource "reverse engineering"-teknologi gjøre de mulig å synkronisere modeller og kode slik at de til enhver tid er oppdaterte.

– Modellering kommer til å spille en stadig viktigere rolle i leveranser av programvare, ved at man reduserer risikoen for feil i prosjektet, reduserer kostnader ved gjenbruk og forbedring av kommunikasjonen i utviklingsgruppen, sier Raaj Shinde, visepresident for produktstrategi og arkitektur i Borland, i en pressemelding. Han mener at dagens verktøy ikke i tilstrekkelig grad gir utviklerne muligheten til å se fordelene med modellering fordi verktøyene som allerede finnes er for vanskelige å bruke og ikke viser utviklerne fordelen ved å modellere individuelt samtidig som man kan samarbeide på tvers av jobbfunksjoner.

Together 2005 skal ifølge Shinde gjøre modellering og UML mer tilgjengelig og brukervennlig for det voksende antallet .Net-brukere ved å gi analytikere, designere og utviklere et verktøy som er bedre tilpasset de behov den enkelte har i sin arbeidsdag.

– Vi ser domene-spesifikke verktøy som Together for Visual Studio .Net som en veldig bra måte å forbedre suksessraten i livsløpet til utviklingsprosesser, sier Prashant Sridharan, produktsjef for utviklerverktøy hos Microsoft, i pressemeldingen.

– Disse verktøyene hjelper bedrifter med å utnytte fordelene som avansert modellering gir, og er første skritt på veien til en Software Factory-tilnærming, sier Sridharan.

Borland Together 2005 for Visual Studio .Net er nå tilgjengelig, enten som en integrert pakke eller med Designer og Together Developer for Visual Studio .NET som separate produkter. Borland har ikke oppgitt noen pris for de nye produktene, men forrige versjon, Borland Together Edition for Microsoft Visual Studio .Net, Version 2.0, koster 199 dollar direkte fra Borland. Det er grunn til å tro at Borland Together 2005 for Visual Studio .NET vil koste omtrent det samme.

Testutgaver av disse produktene og andre versjoner av Together, blant annet for Eclipse og JBuilder, er tilgjengelig fra denne siden.

    Les også:

Til toppen