BEDRIFTSTEKNOLOGI

Rubicon forberedt på utleieordninger

- Rubicon Global er teknologisk forberedt på å leveres som utleieordning over Internett, sier administrerende direktør Tom Scharning i SPCS Gruppen. - Men eventuell utleievirksomhet krever en grundig kommersiell vurdering.

Eirik Rossen
9. aug. 1999 - 16:07

Foranledning for spørsmålet er meldingen om at NetLedger, et selskap i Oracle-familien, er i gang i USA med å leie ut regnskapsprogramvare over Internett til et hundretalls bedrifter med under 50 ansatte. Idéen er at disse bedriftene skal slippe å ha ansvaret for egne datasystemer, men heller bruke nettlesere til å betjene regnskapsprogrammer driftet av profesjonelle programvareutleiere.

- Teknologien i Rubicon Global egner seg for drift over Internett, understreker Scharning, sjef for det som før var kjent som PC Systemer. - Det å tilby økonomisystemet gjennom utleie over Internett er en konseptuelt spennende tanke som vi tror ligger litt frem i tid. Vi kan gjøre det hvis vi ønsker, men det er en lang rekke faktorer som må stemme utover selve teknologien, og det kreves en grundig kommersiell vurdering.

Scharning nevner et tilfelle der SPCS-gruppen innhenter erfaring om Internett som medium, utover det forhold at Rubicon Global brukes av kunder som ønsker å gi sine brukere tilgang til selskapets økonomisystem over nettet.

- I Sverige har vi begynt med distribusjon av hjemmeprogrammer, i første omgang Vinguiden, over Internett. Vi gjør det blant annet for å få erfaring med hvordan forretninger over Internett virker. Ellers distribueres for eksempel feilrettinger til Rubicon over nettet.

En opptrapping til direkte utleievirksomhet vurderes løpende, men konklusjonen hos SPCS er foreløpig at det norske markedet ennå ikke er modent.

- Programvareutleie koker egentlig ned til god gammeldags servicebyråvirksomhet. Skal vi inn i dette markedet må vi vurdere om det lønner seg å opprette en maskinpark og alle de rene datarutinene som trengs. Det er ikke sikkert at den beste løsningen er at vi gjør dette selv. Kanskje våre forhandlere skal gjøre det.

Scharning nevner også de juridiske problemstillingene som utleievirksomhet reiser, om eiendomsrett til data, om ansvar overfor myndighetene, om ansvar i tilfelle datakatastrofe og så videre, og etterlyser klarere lovgivning.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.