BEDRIFTSTEKNOLOGI

Rundt og rundt for FD

Ulver sirkler omkring datasentralen Fellesdata. IBM og EDS sier at de forhandler om å kjøpe. Fellesdata benekter at samtaler foregår. Aktuelle kjøper avviser også at forhandlinger foregår. Det går rundt for Ole Trasti.

Pål Leveraas
16. aug. 1996 - 16:00

Det er Computerworld Norge som skriver dette i dag. Avisen siterer "sentralt plasserte kilder" i IBM og hos det internasjonale datakonsernet EDS som bekrefter at de ønsker å kjøpe datasentralen. Sparebanken Nor benekter imidlertid at de er interessert i å selge. Heller ikke ledelsen i Fellesdata innrømmer å kjenne til at det er gjort sonderinger i retning et salg.

Gunnar Brand, administrerende direktør i Telenor Teamco AS, sier til digi:data at Telenor Teamco ikke har tatt initiativ til kjøp av Fellesdata.

-- Men hvis de er til salgs, vil vi absolutt være med på løpet, sier han.

Gunnar Brand uttrykker imidlertid bekymring for at en slik prosess kan føre til at bankverdenen bare får en aktør å forholde seg til.

Han tror det er EDS norske representanter som har fremprovosert presseoppslagene, for å få opp en debatt omkring eierskapet av datasentralen.

-- Ingen kommentar

Det pågår ingen forhandlinger mellom Fellesdata og IBM og det har heller ikke pågått slike forhandlinger, sier informasjonsdirektør Cecilie Ditlev-Simonsen.

-- Fellesdata er et interessant selskap, men utover dette har jeg ingen kommentar.

Rolf Svendsen, som leder det norske salgskontoret i Electronic Data Systems EDS AS, sier til digi:data: -- Dette kan jeg selvsagt ikke kommentere. Det ville være galt å avskrive at vi tenker i de baner. Vi er ute etter å gjøre oppkjøp i Norge, og Fellesdata er en av kandidatene. Vi har andre tilsvarende kandidater som dette, men ser også på alternativet med overtakelse av interne dataavdelinger.

Se ytterligere nyhetsoppdateringer ved å følge linkene i "beslektede saker":

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.