Russisk-amerikansk 128-bit-kryptering

Sun Microsystems bruker et russisk selskap til å omgå amerikanske eksportrestriksjoner på kryptografisk programvare.

Sun Microsystems bruker et russisk selskap til å omgå amerikanske eksportrestriksjoner på kryptografisk programvare.

Amerikanske myndigheter har strenge regler for eksport av programvare med kryptografiske nøkler større enn 56-bit. Sun Microsystems har funnet en måte å omgå disse restriksjonene ved å få et russisk selskap til å utvikle programvaren og selge det gjennom sine internasjonale distributører.

Sun offentliggjorde sin protokoll for datakryptering og autentisering, Simple Key Management for the Internet Protocol (SKIP), på Internett i 1996. Basert på SKIP utviklet det russiske selskap Elvis Plus Company, som har et tett samarbeide med Sun, et sterkt krypteringsprogram kalt Secure Virtual Private Network. Det gjorde de fordi Sun ikke tilbød teknisk assistanse under utviklingen er fremgangsmåten lovlig, i henhold til Sun.

Programmet vil inneholde flere krypteringsalgoritmer, blant annet 56-bit DES, to- og trenøkkel trippel-DES, samt 64- og 128-bit chiffernøkler for overførings- og nøkkelkryptering.

Sun vil begynne å selge selge programmet internasjonalt fra 15. august 1997 under navnet SunScreen SKIP E+ gjennom sine distributører. Prisene for én-brukerlisenser vil ligge på $99 for Windows 95 og $149 for Windows NT. Selskapet selger allerede sterk kryptering i USA, hvor det er få krypteringsrestriksjoner.

- Vi har ennå ikke tatt stilling til om vi skal selge produktet, sier Helge Hasvold, leder for produktmarkedsføring i Skrivervik Data AS, Suns distributør i Norge.

Interesserte kan laste ned testversjoner av SKIP fra nettstedet til ELVIS Plus Company.

Til toppen