FINTECH

Russisk datafirma satser stort på kryptomining i Hedmark

Et russisk datafirma skal satse stort på mining av kryptovalutaer – som bitcoin – og skal investere nærmere 1 milliard kroner på dataservere plassert i Alvdal i Hedmark.

Kryptovaluta, som Bitcoin, er i en rivende utvikling. Nå vil russiske investorer satse hardt på utvinning av slik valuta, og satser nærmere 1 milliard kroner på norske dataservere i Hedmark.
Kryptovaluta, som Bitcoin, er i en rivende utvikling. Nå vil russiske investorer satse hardt på utvinning av slik valuta, og satser nærmere 1 milliard kroner på norske dataservere i Hedmark. Foto: AP Photo/Kin Cheung/NTB scanpix
19. des. 2017 - 09:38

De første maskinene skal være på plass allerede i februar neste år, og deretter skal serverparken utvides det nærmeste året.

– Vi lever midt i en teknologisk revolusjon og må posisjonere oss mot en teknologisk fremtid, sier Arild Løvik i Nordavind DC Sites til NRK.

Nordavind DC, som skal bygge datasentrene, eies av flere kommuner og kraftselskaper i Hedmark.

Russerne har funnet ut at Alvdal og Tynset er perfekte steder å plassere de kraftige dataserverne ettersom de kan by på et kaldt klima skjermet for naturkatastrofer og med et godt utviklet fibernett.

I tillegg talte det til fordel for nordmennene at de raskt svarte på forespørselen fra russerne samtidig som de kunne levere nok fornybar energi.

Selskapet New Mining Company har som mål å skape 10–15 arbeidsplasser i løpet av 2018, og opp mot 50 arbeidsplasser i løpet av 2019. Selskapet vil investere rundt 30 millioner euro neste år, og ytterligere 75 millioner euro i 2019.

Vi var med da Oslo-regionens største datasenter åpnet: – Det er bedre å ha datasenteret lokalt, enn på avsidesliggende steder » (Ekstra)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.