BEDRIFTSTEKNOLOGI

- Russisk militær IT fikser ikke år 2000

Det amerikanske forsvaret forbereder en handlingsplan for å hindre en mulig katastrofe som følge av at det ikke gjøres noe for å forberede russiske militære IT-systemer på årtusenskiftet, melder Reuters.

Eirik Rossen
5. juni 1998 - 15:58

Viseforsvarsminister John Hamre fortalte senatets forsvarskomité i går at i verste fall kunne russiske kjernefysiske styrker gå i avansert beredskap når datasystemene deres kræsjer fordi de ikke er forberedt på årtusenskiftet. Derfor er det viktig å forberede tiltak som kan overbevise dem om at det ikke er noe angrep fra USA eller andre land på gang, om de russiske varslingssystemene skulle melde om problemer eller plutselig svikte helt.

Den amerikanske handlingsplanen tar sikte på en formell henvendelse til Russland og andre ikke-spesifiserte land om å dele bestemte data. Henvendelsen vil sannsynligvis gjennomføres i løpet av sommeren.

Selv om nedrustningen har gjort visse framskritt de siste årene, har USA og Russland hver rundt 2500 kjernefysiske stridshoder klare til levering på kort varsel. Ifølge Hamre bidrar Russlands økonomiske problemer til at landets forsvar mer og mer stoler på kjernefysisk gjengjeldelse i sin taktiske planlegging.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.