Russisk nettside selger PC-infeksjon

Russiske hackere blir råere og frekkere. Nå selger de PC-infeksjon gjennom en «vanlig» nettbutikk.

30. okt. 2007 - 11:13

Inntektene fra IT-kriminalitet er blitt større enn fra narkotika, påstår enkelte. Passord, kredittkort og tjenester som hacking og tilgang til såkalte botnet selges stadig mer åpenlyst.

Sikkerhets-eksperter har oppdaget et russisk nettsted som kanskje er det frekkeste så langt. Nettsiden selger tilgang til botnet, som er nettverk av infiserte maskiner til helt uskyldige brukere over hele verden. Hackere har klart å infisere maskinene og fjernstyrer dem i koordinerte angrep.

PCworld og blant annet gigantportalen Yahoo.com har offentliggjort adressen "loads.cc" i sine artikler.

digi.no velger å offentliggjøre adressen fordi den gjennom amerikanske mediers publisering allerede er kjent for hackere med ondsinnede intensjoner.

CC-domener tilhører Cocos/Keeling-øynene utenfor Australia, men teksten på nettsiden er stort sett på russisk, unntatt prislisten for å melde seg inn som kunde.

På nettsiden leies det i følge pcworld.com ut hackinghjelp. Hackerne bak loads.cc selger sine tjenester som om de konkurrerte i et helt fritt marked. De konkurrerer på god service, og tar betalt per vellykket infeksjon.

Man kan få infisert PCer med valgfri programvare slik at man selv kan bestemme hvordan man vil fjernstyre de infiserte maskinene senere.

Prisen er på rundt 20 amerikanske cent, rundt en krone, per maskin, skriver pcworld.com. Man skal kunne spesifisere hvilke land og IP-adresserrekker man ønsker.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.