Russisk prosessor når 600 MHz

Elbrus International vil trolig få produsert de første utgavene av Merced-konkurrenten E2K allerede i begynnelsen av år 2000.

Elbrus International vil trolig få produsert de første utgavene av Merced-konkurrenten E2K allerede i begynnelsen av år 2000.

Det Vitenskapelige forskningsinstituttet for Systemanalyse ved Det Russiske Vitenskapsakademiet i Moskva annonserte under SEMI-messen i Zelenograd denne uken at det vil bygge en mindre produksjonsanlegg for mikrokretsteknologi. Anlegget vil benytte en 0,35 mikron prosessteknologi.

Det vesle anlegget skal ifølge The Register være ferdig montert i begynnelsen av år 2000. Utstyret skal leveres av amerikanske Applied Materials, den ledende produsenten av utstyr for produksjon av halvledere. Anlegget skal være finansiert av flere investorer som ikke er navngitt.

Ifølge The Register ventes det at Elbrus International, selskapet bak planene om 64-bits prosessoren E2K, vil benytte anlegget til å lage de første testutgavene av brikken. Hvis designet viser seg å være bra, kan prosessoren komme på markedet før Intel kommer med sin Merced-prosessor. Det er ifølge The Register snakk om å lage en 600 MHz-utgave i første omgang, men E2K skal ha en arkitektur som gjør at brikken arbeider flere ganger raskere enn Merced ved samme klokkehastighet.

Hvis E2K virkelig kommer på markedet før Merced og virkelig kan demonstrere en ytelse som er så høy som det hevdes, i tillegg til en lav pris, vil dette revolusjonere prosessormarkedet.

Til toppen