Russisk rett utsetter Telenors anke

Krangler med medeier, og sliter med det Telenor hevder er en «surrealistisk» dom.

Russisk rett utsetter Telenors anke

Krangler med medeier, og sliter med det Telenor hevder er en «surrealistisk» dom.

En domstol i Omsk i Sibir har utsatt Telenors anke over dommen fra Khanty-Mansiysk i august der Telenor ble dømt til å betale 2,8 milliarder dollar.

Ankesaken er utsatt til 12. desember.

- Vi noterer at retten i Omsk har utsatt høringen av Telenors anke, sier Jan Edvard Thygesen, konserndirektør og leder av Telenors virksomheter i Sentral- og Øst-Europa.

- Til nå har saken vært en juridisk farse. Telenors rettigheter har vært oversett gjentatte ganger i retten i Khanty-Mansisysk, som aldri skulle ha tillatt saken ført i utgangspunktet, mener Thygesen.

Tidligere har Telenor karakterisert dommen som «surrealistisk» og et «fantasiprodukt».

- Vi anser denne dommen for å være et fantasiprodukt når det gjelder erstatningsbeløp. Vi venter nå på en skriftlig redegjørelse av dommen og vil anke den hvis den bekrefter det vi fikk levert muntlig lørdag klokken to om natten, sa pressetalsmann Dag Melgaard i Telenor ASA til NTB etter at dommen falt i august. Han betegnet den gang hele situasjonen som surrealistisk.

Søksmålet var opprinnelig tatt ut av det selskapet Farimex Products, Inc., som har base på De Britiske Jomfruøyene. Selskapet hevdet at VimpelCom led økonomisk tap fordi Telenor skulle ha forsinket VimpelComs kjøp av tapsobjektet Ukrainian Radio Systems (URS), en liten ukrainsk mobiloperatør. Farimex er ifølge Telenor et skallselskap som hevder å eie en 0,002 prosent stor andel i VimpelCom. (©NTB)

Til toppen