JUSS OG SAMFUNN

Russisk telemyndighet åpner sak mot Facebook

Russlands teletilsyn åpner sak mot Twitter og Facebook. De anklager selskapene for å ikke følge russisk lov om lagring av personopplysninger.

Twitter og Facebook anklages for å ikke følge russisk lov om lagring av personopplysninger.
Twitter og Facebook anklages for å ikke følge russisk lov om lagring av personopplysninger. Foto: AP / Richard Drew NTB scanpix

I 2014 vedtok Russland en lov som krever at sosiale nettverk må lagre personopplysninger fra russiske brukere innad i landet.

Teletilsynet Roskomnadzor har flere ganger advart selskapene om at de vil blokkeres fra Russland dersom de ikke innretter seg etter denne loven.

– Vi har ikke mottatt informasjon fra Facebook eller Twitter om at de vil lagre personopplysninger fra russiske brukere i Russland, sier sjef Alexander Zharov i teletilsynet.

Han legger til at selskapene heller ikke har lagt fram en tidsplan for når dette eventuelt skal skje.

Loven fra 2014 har ført til bekymringer for at etterretningstjenesten i Russland skal få tilgang til opplysninger fra russere.

Opposisjonen mener myndighetene forsøker å stilne politiske debatter og forhindre organisering av protester, som gjerne finner sted på ulike sosiale nettverk.

I april demonstrerte tusener i Moskva etter at myndighetene forsøkte å blokkere tilgangen til den populære meldingsappen Telegram.

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.