Russisk viseminister spammet tilbake

Selv høyerestående, russiske regjeringsmedlemmer blir plaget av uønsket søppelpost. Men de vet også å slå hardt tilbake.

Selv høyerestående, russiske regjeringsmedlemmer blir plaget av uønsket søppelpost. Men de vet også å slå hardt tilbake.

Russlands viseminister for kommunikasjon, Andrei Korotkov, viste seg som en handlingens mann da han i forrige uke fant ut at nok er nok og ga et selskap som sendte ham uønsket e-post i hopetall en smak av egen medisin.

Korotkov er ansvarlig for den russiske regjeringens Electronic Russia-initiativ, et tiltak for å ta i bruk Internett for å gjøre det papiravhengige, føderale byråkratiet mer effektivt.

    Les også:

Ifølge The Moscow Times startet det hele med et tilbud fra American Language Center i Russland. Ikke bare fikk Korotkov ett tilbud han ikke hadde behov for, han fikk hele 40 kopier av den samme e-posten.

Først bestemte Korotkov seg for å gjøre opp på en høflig måte. Derfor sendte han språksenteret en e-post hvor han takket for tilbudet om å lære ham engelsk - et språk han allerede kan, samt at han ba senteret om å slutte å sende ham flere slike tilbud.

Men dessverre for Korotkov, men ikke overraskende, viste det seg at han ikke var blitt slettet fra språksenterets e-postliste. Tvert imot, han var blitt lagt til flere andre. I tillegg ble han nå adressert til personlig med eget navn.

Da bestemte Korotkov seg for at nok er nok, spammingen hadde gått for langt.

Etter å ha diskutert saken sammen med Group Against Harmful Programs, en nylig opprettet organisasjon mot spam og virus i Russland, bestemte Korotkov seg for å bekjempe uønsket e-post med uønskede telefonsamtaler.

I samarbeid med to russiske tele- og internettselskaper, spilte Korotkov inn en talemelding. Deretter ble telefonnummerne som sto i spammeldingene ringt opp gang på gang. Hver gang noen svarte, ble meldingen Korotkov hadde lest inn spilt inn. I løpet av en enkel formiddag ble American Language Center ringt opp tusen ganger. Språksenteret fikk til slutt stoppet oppringingene, vet å skru av hele telefonsystemet.

I meldingen advarte Korotkov blant annet om at nødvendige rettslige tiltak ville bli satt i gang med mindre språksenteret stoppet med dets ulovlige aktivitet, til tross for at Russland ikke har noen lov mot spamutsendelse..

I ettertid sier Korotkov at det de gjorde ikke er noen spesielt effektiv måte å stoppe spam på, men at det var en måte å gi problemet oppmerksomhet på. I Russland består opptil 70 prosent av all e-posttrafikk av uønskede meldinger.

Andrei Kolesnikov, en Internett-ekspert som bidro til Korotkovs lille stunt, sier til The Moscow Times at det ikke er planer om å plage spammere med telefonoppringinger i framtiden.

- Dette er ikke "Imperiet slår tilbake", avslutter han.

Til toppen