– Russiske hackere angrep to av Floridas valgsystemer i 2016

Florida-guvernør Ron DeSantis sier russiske hackere lyktes med å trenge inn i to valgsystemer i delstaten, men at ingen valgresultater ble påvirket av angrepet.

Floridas guvernør Ron DeSantis sier russiske hackere angrep valgsystem i to fylker i delstaten i forkant av presidentvalget i 2016.
Floridas guvernør Ron DeSantis sier russiske hackere angrep valgsystem i to fylker i delstaten i forkant av presidentvalget i 2016. Foto: Brynn Anderson, AP / NTB scanpix
15. mai 2019 - 10:01

DeSantis sier han nylig møtte FBI, fordi det i spesialetterforsker Robert Muellers rapport om russisk innblanding i presidentvalget i 2016 kommer fram at statlige myndigheter mistenker at et fylke i delstaten ble hacket.

– To Florida-fylker opplevde inntrenging i systemene for valgovervåking. Det forekom ikke manipulasjon av noen ting, sier han, men vedgir at hackerne fikk tilgang til informasjon om velgerne.

Phishing

Hackerne angrep et selskap som var involvert i valgsystemet med phishing-svindel. Dette skjer gjerne ved at man sender eposter som ser ut til å være ekte, men som inneholder linker som gir hackerne tilgang til systemet dersom mottakeren trykker på dem.

Mueller-rapporten skulle gi svar på hvorvidt Russland påvirket valget i USA i 2016, og på om Russland og Trumps valgkampteam hadde samarbeidet om dette. Etterforskerne svarte ja på det første spørsmålet og fant ikke bevis for det andre.

Etterforskerne har også undersøkt om Trump har forsøkt å hindre etterforskningen, men Mueller-rapporten trekker ingen konklusjoner om dette. Spesialetterforskeren understreker imidlertid at dette ikke innebærer noen frifinnelse av Trump.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.