KRIGEN I UKRAINA

Russland avviser at de planlegger cyberangrep

– Driver ikke med bandittvirksomhet på statlig nivå, sier Kreml-talsperson.

Kreml-talsperson Dmitrij Peskov avviser at Russland planlegger cyberangrep som svar på vestlige sanksjoner. Bildet er fra 2016.
Kreml-talsperson Dmitrij Peskov avviser at Russland planlegger cyberangrep som svar på vestlige sanksjoner. Bildet er fra 2016. Foto: Pontus Höök/NTB
22. mars 2022 - 12:40

Kreml tilbakeviser påstander om at de planlegger cyberangrep som svar på de omfattende sanksjonene rettet mot dem fra vestlige land.

– I motsetning til mange vestlige land, inkludert USA, driver ikke Russland med bandittvirksomhet på statlig nivå, sa Kreml-talsperson Dmitrij Peskov på et pressetreff tirsdag, ifølge Sky News.

Kommentarene hans kommer etter at Det hvite hus mandag advarte om at det har kommet signaler om at den russiske regjeringen undersøker mulighetene for et cyberangrep.

USAs president Joe Biden sa også mandag at han tror Russland forbereder seg på flere såkalte falskt flagg-operasjoner – handlinger begått i den hensikt å legge skylden på den andre parten.

Les også

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.