KOLLEKTIVTRANSPORT

Ruter innfører ladestasjon til mobil på buss, trikk og bane

– Dette er noe kundene våre har etterspurt.

8. mars 2017 - 12:58

De siste årene har vi observert tilbud om gratis strømuttak for lading av mobiltelefon i kjøpesentre, på flyplasser og i enkelte tog. Nå får også kollektivreisende i hovedstaden et slikt tilbud.

Ruter melder i dag at ladepunkter hittil finnes på et tyvetalls T-baner og båtene som går til Nesodden. Uttak med USB-grensesnitt blir løpende installert. Etter plan vil samtlige baner få dette innen sommerferien.

– Dette er noe kundene våre har ønsket seg. Vi ser at det er en fin hjelp i hverdagen, sier Ruters kommunikasjonsrådgiver Øystein Dahl Johansen til digi.no.

På banen vil reisende få uttak i hver ende av toget, ved overgang mellom vognsett, samt i midten. Totalt 24 ladepunkter blir det i om bord et dobbelt T-banetog. Fra 2. april skal også 104 nye bybusser ha doble ladepunkter ved hver seterad.

– Bussene som nå får lademulighet vil kjøre på linje 20, 21, 25, 28, 34, 37 og 54, i tillegg til en rekke natt- og morgenbusser. Videre utvidelse av lademuligheter om bord i busser vil skje gradvis, opplyser Ruter.

På trikken må reisende derimot vente en stund på tilbudet. Der er tanken å innføre ladepunkter først ved innkjøp av nye trikker, planlagt til hovedstaden fra 2020.

Kollektivselskapet Ruter har de siste årene satset tungt på mobilapper, både for sanntidsinformasjon, ruteopplysninger og billettsalg.

– Og da er det en fordel å tilby strøm til kunder som har tomt batteri når det er billettkontroll?

– Hvis vi kan hjelpe folk med tilgang på strøm er det veldig fint. I utgangspunktet er ikke dette tenkt brukt i en kontrollsituasjon, men det er mulig. Dette er et vanlig tilbud til kundene som kan brukes helt uavhengig av det, sier Johansen.

Kostnadene for gildet er ganske lave, mener han. Kommunikasjonsrådgiveren forteller at ladekontakt er spesifisert i anbud på nytt kjøremateriell.

Huskelapp fra arkivet: USB-kontakten kan være en sikkerhetsrisiko

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.