Rykteflom etter invitasjon

Apple skal presentere nyheter neste uke.

Rykteflom etter invitasjon
Bilde: Apple

Onsdag 7. mars har Apple innkalt pressen til en lansering i San Fransisco, med budskapet: «We have something you really have to see. And touch.»

Ryktemølla som stødig kverner for Apple har lenge indikert at det blir presentert en ny iPad, og de utallige «lekkasjene» fra såkalte velinformerte kilder har tydet på at selskapet vil presentere et betydelig forbedret nettbrett med Retina-skjerm og bedre prosessorkraft enn tidligere modeller.

Men det blir også rapportert fra kilder at Apple også vil lansere en ny versjon av Apple TV på samme arrangement. Nettavisen 9 to5mac.com skriver at prosjektet, med kodenavn J33 vil bli presentert samtidig.

I kjent stil holder Apple kortene tett til brystet. Selskapet er godt kjent for sin hemmelighetskultur, som sørger for at spekulasjonene alltid går høyt før lanseringer.

Uansett hva som kommer så er investorene som eier Apple-aksjer i godt humør. Aksjekursen fortsatte å stige på Wall Street tirsdag. Markedsverdien er nå svært tett på 500 milliarder dollar, 2 793 milliarder norske kroner. Gårsdagens oppgang på knappe 2 prosent kom nettopp etter at selskapet innkalte til pressekonferansen.

Det er ikke mange selskaper som har opplevd tilsvarende markedsverdi. Microsoft, Intel og Cisco opplevde det under dotcom-feberen som herjet kapitalmarkedene ved århundreskiftet, men i dag er Apples markedsverdi tilsvarende verdien på disse tre selskapene til sammen. Apple er nå verdens mest verdifulle selskap målt i markedsverdi og verdsettes til 90 milliarder dollar mer enn oljegiganten ExxonMobil, skriver Financial Times.

Av de 56 analytikerne som følger selskapet i USA anbefaler 51 kjøp av aksjen mens fire mener det er fornuftig verken kjøpe eller selge. Bare en analytiker mener aksjen er for dyr og bør selges.

    Les også: