Rykteflom rundt kommende Samsung-mobil

Blir det neste flaggskipet ekstremt tynt, lynraskt og vanntett?

Mulig Samsung Galaxy S3 i offisiell video fra Samsung som kom i forbindelse med CES-messen i januar.
Mulig Samsung Galaxy S3 i offisiell video fra Samsung som kom i forbindelse med CES-messen i januar. (Bilde: Samsung/YouTube)

Blir det neste flaggskipet ekstremt tynt, lynraskt og vanntett?

Vanligvis er det Apples produkter som greier å oppnå mest oppmerksomhet i månedene før noe som helst offisiell informasjon blir tilgjengelig. Nå er det derimot en kommende Android-mobil som ser ut til å dominere på ryktebørsen.

Samsung har hatt stor suksess med selskapet Galaxy S2, som fortsatt ligger på salgstoppen hos blant annet NetCom – bare slått av den langt nyere iPhone 4S. Men nå det rundt etterfølgeren, som uoffisielt omtales som Galaxy S3, at det nærmest daglig dukker opp nye rykter om lanseringsdatoer og spesifikasjoner.

Det eneste Samsung har sagt offisielt, er at det vil komme en etterfølger til S2 og at den ikke vil avdukes under Mobile World Congress i Barcelona i slutten av februar, slik mange hadde ventet. I stedet vil den avdukes under et separat Samsung-arrangement.

Samsung skal arrangere en pressekonferanse i Frankrike den 22. mars, men det er uvisst hva som er tema her*.

Et av de ferskeste ryktene stammer fra Sør-Korea, Samsungs hjemland. Nettavisen ET News kom søndag med del ny informasjon – oppdiktet eller ikke – fra «bransjekilder».

Det kanskje mest interessante er påstanden om at det vil komme flere ulike utgave av Galaxy S3. Den første utgaven av det nye flaggskipet vil ifølge ryktet kunne komme på markedet i mai. Hvilket marked dette er, for eksempel det norske, er ikke oppgitt. Galaxy S2 kom i salg i Norge i mai i fjor, omtrent en måned etter at den kom i salg i Sør-Korea. I USA kom ikke modellen i salg før flere måneder senere. Galaxy S2 ble avduket under Mobile World Congress i februar i fjor.

De ulike Galaxy S3-modellene vil baseres på samme grunnplattform. Forskjellene skal ifølge ET News være for eksempel bedre kamera, bedre skjerm, 3D-visning og støtte for stylus. Det sistnevnte erifølge Atmel Norge spesielt aktuelt i land med langt mer omfattende skriftsystemer enn det latinske.

Grunnmodellen vil ifølge ET News ha samme hovedkamera som Galaxy S2 (8 MP), og en forsidekamera på 1 megapiksler.

Det koreanske nettstedet skriver også at mobilen vil være 7 millimeter tykk. Skjermen skal være Super AMOLED+-basert, mens systembrikken skal ha en firekjernet CPU og LTE-støtte. Leveransen av komponentene skal begynne i mars.

Men det er flere detaljer om mangler i ET News' beskrivelse. For eksempel klokkehastigheten til CPU-kjernene, som ifølge andre kilder er oppgitt til 1,8 GHz. Samsung har introdusert en Exynos-serie med systembrikker som leverer dette og mer til, men det er usikkert om den blir tilgjengelig i tid til ta i bruk allerede i mai. 2 gigabyte med RAM er også forventet.

Et annet rykte som ikke er helt usannsynlig, er at både Galaxy S3 og kommende iPhone 5 (som ventes i juni) vil være vanntette. Både Zagg og Liquipel demonstrerte slike løsninger under CES-messen i januar.

En ting som derimot virker temmelig sikker, er at Galaxy S3 vil være utstyrt med Android 4.0 og vil være Samsungs fremste kort i kampen mot iPhone 5. Ifølge ET News har Samsung som mål å selge 30 millioner eksemplarer av Galaxy S3.

* Samsung har senere avvist at etterfølgeren til Galaxy S2 vil bli avduket i forbindelse med arrangementet i Frankrike den 22. mars.

    Les også:

Til toppen