Rykter om Merkantildata trakk opp

IT-indeksen steg med nesten tre prosent i løpet av dagen, takket være solide løft for både Netcom og Merkantildata.

IT-indeksen steg med nesten tre prosent i løpet av dagen, takket være solide løft for både Netcom og Merkantildata.

De to største IT-aksjene på Oslo Børs, Netcom og Merkantildata, steg markant i løpet av dagen. Oppsvinget i Netcom, med åtte kroner til 257 kroner, skyldes trolig gårsdagens oppslag om Tele Danmark vurderer å etablere seg i Norge gjennom Netcom.

Tele Danmarks fungerende utenlandssjef John Anderson avviser ikke at danskene vil foreta betydelige investeringer i NetCom.

Merkantildatas hoppet opp 4,07 prosent til 89,50 kroner i en livlig handel - 2,5 prosent av aksjene i selskapet ble omsatt i løpet av dagen. Selskapet har steget pent siden mandagens sluttnotering på 81,50 kroner.

Et meglerhus digi.no har snakket med forklarer opppgangen med rykter i markedet om at Merkantildata har opplevd et meget sterkt kvartal i Danmark og vil offentliggjøre et kvartalsresultat på 460 millioner kroner i februar. Hittil har markedet tippet på et resultat før skatt på 420 millioner kroner.

Karl Espen Vollebekk, finansdirektør i Merkantildata sier til digi.no at han ikke kjenner til noen eierendringer, men sitter med et inntrykk om at utenlanske investorer har blitt mer positivt til det norske markedet.

Store selskaper som Merkantildata vil tjene på en generell høyere interesse for norske aksjer. Selskapet er i tillegg priset relativt lavt i forhold til tilsvarende nordiske selskaper.

Noen små-handler i Norman Data Defense førte til et hopp på 6,7 prosent til 9,50 kroner uten at det er kjent noen nyheter. Selskapet skal avholde en presentasjon 3. februar om sine restruktureringsplaner og kanskje fortelle om hvem de ansetter som ny administrerende direktør. Selskapet har slitt i lengre tid, og aksjekursen har falt jevnt og trutt siden rundt 30 kroner i juli i fjor.

Dagens taper er Computer Advances Group som falt 2 kroner, noe som utgjør 14,3 prosent for selskapet. CAG skilte i tirsdag denne uken ut Itera som et eget børsnotert selskap, noe som ikke gjør CAG-aksjen enklere å selge.

Til toppen