BEDRIFTSTEKNOLOGI

Så mye raskere går det med NFC

Bodø satser stort på mobilbetaling.

I en video demonstreres det hvor mye raskere det går med konktaktløs betaling.
I en video demonstreres det hvor mye raskere det går med konktaktløs betaling. Bilde: Skjermbilde
6. okt. 2014 - 12:40

Mobil betaling er virkelig i vinden for tiden, spesielt etter at Apple viste frem sin Apple Pay, som er innebygd i de nye iPhone 6-mobilene, og Telenor har kunngjort Valyou-tjenesten sin som også vil rulles ut i nærmeste fremtid.

Det Bodøbaserte selskapet OfficeLink har jobbet lenge med å implementere kontaktløs betaling over store deler av byen, og målet er at Bodø skal bli den første kontaktløse byen i Norge.

OfficeLink samarbeider med Valyou om å utvikle tilbudet, selskapet har fra før jobbet med å bygge ut et system rundt Google Wallet, men nå har teknologien kommet mye lenger.

Både Valyou, Nets, Point, DNB og Telenor har vært involvert i prosjektet, og det fokuseres på Bodø fordi det er mange terminaler tilgjengelige for publikum, og det har vært en innsats der for teknologien.

Det er per i dag 34 butikker som er aktivert og testet, og i løpet av et par uker vil rundt 90 butikker og serveringssteder være klargjort. Det gjelder altså ikke bare butikker, men også mange utesteder, restauranter og kafeer.

– I løpet av et par uker nå så vil det være bortimot 90 butikker som er klargjort. Det er mange som får byttet ut terminaler i disse dager. Det meste av serveringssteder, hamburger- og pizzarestauranter og kafeer vil være klargjort, sier bedrifskonsulent Ørjan Hansen i OfficeLink til digi.no

Fordelen er at alle disse terminalene som aktiveres for NFC vil også fungere med iPhone 6 og Apple Pay den dagen det lanseres i Norge, og andre eventuelle teknologier som måtte dukke opp. Det vil blant annet rulles ut stadig flere bankkort med NFC bygget inn, som også vil støtte kontaktløs betaling. Valyou-teknologien fungerer per i dag bare på Android-enheter.

For å bevise hvor mye mer praktisk det er å bruke NFC-baserte løsninger, lagde OfficeLink en videosnutt der det sammenlignes hastigheten på kontaktløs betaling mot tradisjonell betaling med kort. Resultatet er tydelig til fordel for NFC, som virker til å gå mye raskere.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.