Saksøkt for en kvart million junk-mail

Britiske Virgin.net saksøker en av sine tidligere abonnenter for å ha sendt mer enn en kvart million uønskede reklamemeldinger.

Britiske Virgin.net saksøker en av sine tidligere abonnenter for å ha sendt mer enn en kvart million uønskede reklamemeldinger.

Engelskmannen Adrian Paris skal ha generert tusenvis av klager og forårsaket at Virgin.net ble svartelistet på den fryktede Realtime Blackhole List (RBL). RBL er en liste som mange internett-selskaper bruker til å blokkere meldinger fra internettleverandører som driver videresending av såkalt reklamemeldinger, såkalt "spam".

Paris skaffet seg en konto hos Virgin.net i juli 1998, melder BBC News. Deretter begynte han å markedsføre salg av mailing-lister - ved å spamme tusenvis av mottakere med reklamen. For mellom 15 og 105 pund kunne kunder kjøpe mellom en og ti millioner adresser. Herr Paris fikk straks påpakk fra Virgin, og forklarte seg ved at det var blitt sendt ut ved en feiltakelse.

Spammeren registrerte senere flere konti under ulike navn, og brukte disse til å sende ut sin søppelpost.

Virgin.net sier at de har tapt anseelse og brukt mye arbeidstid på å rydde opp etter spammeren, og håper at de ved å gå til rettssak vil sende ut et klart signal om at denne typen aktivitet ikke aksepteres.

Til toppen