Salget av analoge kameraer nesten over

Nye tall viser at nordmenn har kjøpt kamera for en milliarder kroner i år - og nesten alt er digitalt.

I Norge var det ved utgangen av september solgt fotoapparater for over 1 milliard kroner, forteller bransjeforeningen Fotorådet i en pressemelding.

Dette er det høyeste tallet noen gang registrert her i landet. Av de 282 000 kameraene som var solgt, var 94 prosent digitale. Salget av filmbaserte kameraer har stupt, mens forbruket av film bare har sunket med 15 prosent.

Salget av digitalkameraer fortsetter å stige. Pr. 30.09. i fjor var det solgt 172 000 digitalkameraer – i år var det steget til 262 000, en økning på ca. 60 prosent. Økningen skyldes nå at stadig flere brukere kjøper sitt andre eller tredje digitalkamera - de skal ha det siste og mest moderne, forteller Fotorådet.

I tillegg til milliardomsetningen av digitalkameraer er det hittil solgt 800 000 engangskameraer – millionen blir passert til jul. I motsetning til nesten alle andre land, har salget av engangskameraer i Norge bare økt og økt. Nå tror Fotorådet at toppen er nådd, men en million kameraer med film har etter hvert fått stor betydning for filmframkalling og kopiering av bilder på papir. Snart vil 20 prosent av bildeproduksjon fra film komme fra engangskameraer.

Les mer om: