IT-BRANSJEN

Sam Altman går til Microsoft

Etter en helg med spekulasjoner om hva den nylig sparkede Open AI-sjefen Sam Altman skal gjøre nå, annonser Microsoft en ny ansettelse.

Sam Altmann fikk sparken fra selskapet han var med å grunnla. Nå går han til en av de største investorene.
Sam Altmann fikk sparken fra selskapet han var med å grunnla. Nå går han til en av de største investorene. Foto: Carlos Barria
20. nov. 2023 - 09:31

− Vi er utrolig glade for å dele nyheten om at Sam Altman og Greg Brockman, sammen med flere kolleger, kommer til Microsoft for å lede en ny KI-forsknings avdeling, skriver Satya Nadella, administrerende direktør i Microsoft på X.

E24 skrev om saken først.

Fredag gikk styret i Open AI ut med en uttalelse, om at de ikke lenger hadde tillit til toppsjef og grunnlegger Sam Altman. Kort tid senere kom nyheten om at de to partene var i samtaler om en  mulig løsning.

Mandag morgen ble det klart at Sam Altman likevel ikke kommer tilbake til Open AI. Litt før klokka 9 mandag morgen meldte Microsoft-sjefen at han har kapret Altman til sin nye KI-satsing.

Microsoft eier en stor del av Open AI, etter en milliardinvestering tidlig i 2023.

 

Les også

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.