BEDRIFTSTEKNOLOGI

Samarbeid om løsninger for elektronisk handel

Intel og den tyske bedriftsprogramvaregigangen SAP har sammen dannet et selskap for levering av utstyr til selskaper som vil drive med handel på Internett.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
7. aug. 1997 - 14:53

Selskapet Intel og SAP har etablert heter Pandesic og vil selge all den maskin- og programvaren som er nødvendig for at kjøpmenn skal kunne selge konsument- og kapitalprodukter via Internett. Selskapet vil også levere selve tjenesten med alt det innebærer, hvis kunden ønsker det. Pandesic vil da kreve en liten andel av hver transaksjon.

Selskapet vil benytte seg av Intels servere med Microsofts Windows NT, Back Office og SQL Server for å danne fundamentet for SAPs programvare for transaksjoner og prosessering.

Ifølge Nando Times vil selv en liten bit av markedet kunne bety hundrevis av millioner dollar i omsetning, fordi stadig mer av verdens handel foregår online.

Analytikeren Bobby Cameron ved Forrester Research, sier til Nando Times at han tror at handelen av konstument- og kapitalprodukter på Internett kan være så stor som 234 milliarder dollar i år 2002.

Ifølge Nando Times er Intel og SAP klare til å investere store beløp og tekniske ressurser i Pandesic. Begge selskapene eier 50 prosent av Pandesic hver.

Selskapet vil først basere seg på det amerikanske markedet, men vil senere også tilby sine tjenester global.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.