BEDRIFTSTEKNOLOGI

Samarbeid skal gi JavaOS mer tillit

IBMs Javakompetanse er viktig for Sun. Selskapet håper IBMs testing av det nye operativsystemet vil gi det ny tillit blant brukere.

Liv T. Mytting
26. feb. 1998 - 08:18

Sun Microsystems har sikret seg IBMs Javakompetanse for å sette fart på det forsinkede Java-operativsystemet for nettverksmaskiner, skriver Information Week.

IBM tilbyr Sun sine 2400 Java utviklere som skal arbeide med å gjøre JavaOS mer robust og stabilt. Selskapene sier de håper at IBMs innsats skal påvirke brukernes tillit til Javabaserte NCer. Både IBMs innflytelse og det faktum at JavaOS ikke bare er knyttet til Sun-maskiner, skal hjelpe på tilliten.

Utviklerne vil samarbeide om alt fra sikkerhet, drivere og service til administrasjon. Selskapene vil samarbeide om å utarbeide verktøy for andre utviklere, samt koordinere utdannings- og sertifiseringstilbud for leverandører.

Både Sun og IBM satser stort på JavaOS. Sun har planer om å slippe sin JavaStation i mars, 18 måneder etter annonseringen. IBM på sin side planlegger å introdusere et JavaOS basert nettverksstasjon Markedsføringsansvaret vil etter all sannsynlighet bli delt mellom selskapene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.