BEDRIFTSTEKNOLOGI

Samme kjerne i iPhone 4 og Samsung-mobil

Apple ikke lenger alene om å bruke prosessorteknologien.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. juni 2010 - 13:20

Apples iPad og den nye iPhone 4 er begge basert på prosessoren som Apple kaller for A4. Men mye tyder nå på at A4-prosessoren ikke er så unik som det man kan ha fått inntrykk av.

Det har riktignok lenge vært klart at A4-prosessoren produseres av Samsung. Det gjør også mobiltelefonen Wave 8500, som kommer på markedet i Norge i disse dager. Denne mobilen er utstyrt med Samsung-prosessoren med det vanskelige navnet S5PC110A01.

Det viser seg nå at S5PC110A01-prosessoren og A4-prosessoren har svært mye felles. UBM TechInsights har gransket de to prosessorene og konkludert med at begge er basert på den samme kjernen, en Arm Cortex A8-kjerne produsert med 45 nanometers prosessteknologi. Begge de to prosessorene er utstyrt med en PowerVR SGX-basert grafikkløsning fra Imagination Technologies.

Samsung introduserte S5PC110-serien med applikasjonsprosessorer i fjor høst, med en planlagt produksjonsstart i desember.

Det antas at også Samsung-mobilen Galaxy S skal være basert på S5PC110A01-prosessoren.

Apples A4-prosessor til venstre, Samsungs S5PC110A01-prosessor til høyre.
Apples A4-prosessor til venstre, Samsungs S5PC110A01-prosessor til høyre. Bilde: UBM TechInsights
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.