BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sammen om bedre sikkerhet for videokonferanser

En strategisk allianse av Polycom og McAfee skal sikre alle typer videokonferanser.

Initiativet skal bidra til bedre sikkerhet i alt fra videokonferanser på pc til virtuelle møterom, som dette OTX-systemet fra Polycom.
Initiativet skal bidra til bedre sikkerhet i alt fra videokonferanser på pc til virtuelle møterom, som dette OTX-systemet fra Polycom. Bilde: Polycom
20. aug. 2010 - 14:03

Videokonferanseleverandøren Polycom og IT-sikkerhetsselskapet McAfee har kunngjort et strategisk samarbeid som skal sørge for bedre sikkerhet innen videokonferanser og teletilstedeværelser. Samarbeidet skal dekke alt fra de enkleste videokonferansene på pc-er til de mest avanserte virtuelle møterommene.

Formålet er først og fremst å avverge angrep i form av uønskede deltakere og avlytting. Partene tar også sikte på å gjøre videokonferanser mer tilgjengelig for brukere som er pålagt regler og kontrollrutiner for sikkerhet og rapportering, for eksempel innen sektorer som helse og finans.

Samarbeidet omfatter forskning og utvikling, salg og markedsføring, samt delaktighet i virksomhet for å fremme innovasjon og standardisering innen alt som har med sikkerhet innen kommunikasjon og samhandling.

Det er meningen at løsningene som Polycom og McAfee kommer fram til skal bygge på åpne standarder, slik at de også kan beskytte systemdeler som ikke leveres av Polycom.

Samarbeidet innebærer videre at McAfee slutter seg til Polycoms samarbeidsnettverk, «Polycom Open Collaboration Network», der blant annet IBM. Microsoft, Avaya og Juniper er med.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.