BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sammenligner IE6 med sur, gammel melk

Microsoft forsøker igjen å få brukerne over på nyere versjoner av nettleseren.

Microsoft sammenligner IE6 med ni år gammel melk.
Microsoft sammenligner IE6 med ni år gammel melk. Bilde: Microsoft
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
18. mai 2010 - 10:51

Microsoft har med Internet Explorer 6 i stor grad malt kundene inn i et hjørne som kundene sliter med å komme ut av. Selv om mengden av IE6-brukere har gått kraftig ned det siste året, benytter fortsatt omtrent 18 prosent av alle IE-brukerne denne ni år gamle nettleseren, dersom man skal tro tallene fra Statcounter.

Microsoft har ved flere anledninger sagt at selskapet ønsker at IE6-brukerne tar i bruk en nyere nettleser, fortrinnsvis en nyere utgave av Internet Explorer.

Alt tyder på at IE6-bruken er størst i bedriftsmarkedet, og den viktigste årsaken ser ut til å være forretningssystemer som ikke fungerer med andre nettlesere enn IE6.

For å komme ut av det innmalte hjørnet må disse bedriftene enten kjøpe en oppdatering til forretningssystemet, eller kanskje et helt annet system, dersom oppdateringer ikke er tilgjengelige. Uansett betyr det kostnader som disse bedriftene ikke ser ut til å være veldig villige til å ta.

Det hele dreier seg om en form for innelåsing som har oppstått fordi leverandørene har satset på å følge den daværende markedslederen i stedet for de åpne standardene, og fordi kundene ikke var forutseende nok til å forstå at Microsofts totale dominans i nettlesermarkedet ikke ville vare evig.

Microsoft sammenligner IE6 med ni år gammel melk. <i>Bilde: Microsoft</i>
Microsoft sammenligner IE6 med ni år gammel melk. Bilde: Microsoft

Microsoft er forståelig nok lite villige til å bruke pisk overfor disse kundene. I stedet forsøker selskapet seg med ulike pr-kampanjer i et forsøk på å lokke IE6-brukerne over på tryggere grunn.

Den nyeste kampanjen er rettet mot australske brukerne og sammenligner IE6 med sur, gammel melk.

Microsoft viser til at de nyere utgavene av nettleseren har langt mer innebygd sikkerhetsfunksjonalitet som skal kunne beskytte brukerne mot svindelforsøk og ulike former for angrep.

I tillegg til sikkerhetsrisikoene ved å benytte en såpass umoderne nettleser, kommer også det faktum at stadig flere nettsteder unnlater å tilpasse innholdet til IE6. Årsaken til dette er at denne tilpasningen både innebærer store mengder av ekstraarbeid og setter store begrensninger for hvilke muligheter webutviklere har til å ta i bruk nyere webteknologier.

Omtrent 5 prosent av leserne som benyttet Internet Explorer da de besøkte digi.no i forrige uke, benyttet IE6. Dette utgjør 1,7 prosent av alle leserne.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.