Samordna opptak gikk ned

Søknadsfrist utsatt etter tekniske problemer.

Samordna opptak gikk ned

Søknadsfrist utsatt etter tekniske problemer.

Samordna opptak (SO) utsetter søknadsfristen med ett døgn etter at flere brukere hadde problemer å komme inn på nettsidene søndag kveld.

Samordna opptak koordinerer opptaket til grunnstudier ved 47 universiteter og høyskoler i Norge, og på nettsidene kan man blant annet registrere og sende inn søknader og studieønsker.

Fristen for å gjøre dette gikk ut ved midnatt søndag, men etter de tekniske problemene blir den utsatt med ett døgn, skriver VG.

- Jeg fikk akkurat en tekstmelding om at det er en del problemer på nettsidene. Vi jobber på spreng med å få rettet opp dette, sier informasjonsrådgiver Pål Kalvsjøhagen til avisen søndag kveld.

Systemet ble søndag tatt ned for å finne feilen, og fristen til å søke er nå utsatt til mandag klokken 23.59. Det er dermed mulig å registrere søknader også i løpet av mandagen.

Året 2012 har foreløpig ikke vært et godt år for offentlige nettsider. Altinn-portalen gikk ned da folk ville sjekke selvangivelsen sin, og mange kunne lese selvangivelsen til en ukjent person, opplysninger de ikke skulle hatt tilgang til.

Også Nav hadde i mars problemer med at brukere fikk tilgang til private opplysninger om andre brukere. (©NTB)

    Les også:

Til toppen