Samordna opptak gikk ned

Samordna opptak gikk ned

Søknadsfrist utsatt etter tekniske problemer.

Samordna opptak (SO) utsetter søknadsfristen med ett døgn etter at flere brukere hadde problemer å komme inn på nettsidene søndag kveld.

Samordna opptak koordinerer opptaket til grunnstudier ved 47 universiteter og høyskoler i Norge, og på nettsidene kan man blant annet registrere og sende inn søknader og studieønsker.

Fristen for å gjøre dette gikk ut ved midnatt søndag, men etter de tekniske problemene blir den utsatt med ett døgn, skriver VG.

- Jeg fikk akkurat en tekstmelding om at det er en del problemer på nettsidene. Vi jobber på spreng med å få rettet opp dette, sier informasjonsrådgiver Pål Kalvsjøhagen til avisen søndag kveld.

Systemet ble søndag tatt ned for å finne feilen, og fristen til å søke er nå utsatt til mandag klokken 23.59. Det er dermed mulig å registrere søknader også i løpet av mandagen.

Året 2012 har foreløpig ikke vært et godt år for offentlige nettsider. Altinn-portalen gikk ned da folk ville sjekke selvangivelsen sin, og mange kunne lese selvangivelsen til en ukjent person, opplysninger de ikke skulle hatt tilgang til.

Også Nav hadde i mars problemer med at brukere fikk tilgang til private opplysninger om andre brukere. (©NTB)

    Les også:

Til toppen