JUSS OG SAMFUNN

Samsung-arving løslatt fra fengsel

Sonet for korrupsjon.

Lee Jae-yong, som formelt sett er nestleder i Samsungs styre, etter løslatelsen fra fengselet i Uiwang i Sør-Korea.
Lee Jae-yong, som formelt sett er nestleder i Samsungs styre, etter løslatelsen fra fengselet i Uiwang i Sør-Korea. Foto: Lee Jin-man/AP/NTB
13. aug. 2021 - 08:30

Lee Jae-yong, som reelt sett leder elektronikkgiganten Samsung, er løslatt fra fengsel, der han sonet en dom for korrupsjon.

Sammen med rundt 800 andre innsatte ble Lee (53) prøveløslatt i Sør-Korea fredag. Han sonet en dom på to og et halvt år, men har bare sittet sju måneder i fengsel.

Både sørkoreanske politikere og næringslivsledere har bedt om at Lee måtte frigis. De har uttrykt bekymring for en mulig svekkelse av Samsung-ledelsen.

Landets justisdepartement opplyste mandag at Samsung-arvingen skulle prøveløslates – og viste da til bekymring for landets økonomi i kjølvannet av pandemien.

Lee ble dømt for bestikkelser og underslag i januar i år. Han er sønn av Samsungs forrige styreleder og sønnesønn av Samsungs grunnlegger.

Det er nok ikke de aller mest avanserte smartmobilene som vil bli produsert i Pakistan, siden produksjon av 5G-mobiler ikke er en del av autorisasjonen fra landets teletilsyn. Bildet viser Galaxy S20 FE, som også tilbys uten 5G-støtte.
Les også

Pakistansk bilfabrikk skal starte produksjon av Samsung-mobiler

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.