SAMSUNG

Samsung raser på børsen etter at Galaxy Note 7 ble trukket

Anbefaler alle kunder å slå den av umiddelbart.

A Samsung Electronics Galaxy Note 7 new smartphone is displayed at its store in Seoul, South Korea, September 2, 2016.  REUTERS/Kim Hong-Ji/File Photo
A Samsung Electronics Galaxy Note 7 new smartphone is displayed at its store in Seoul, South Korea, September 2, 2016. REUTERS/Kim Hong-Ji/File Photo Bilde: Kim Hong-Ji / Reuters
NTB
11. okt. 2016 - 07:47
Seoul (NTB-AFP-Ritzau): Samsungs nye smarttelefon var ventet å bringe salget til nye høyder i et svært konkurranseutsatt marked. I stedet har det ført til at selskapet stirrer ned i avgrunnen.
 
Selskapet varsler nå full stans i produksjonen av Galaxy Note 7 etter at selskapet tidligere varslet at alt salg av selskapets nyeste smarttelefon stanses.
 
Samsungs aksjekurs raste 8 prosent tirsdag etter at selskapet stanset alt salg av smarttelefonen Galaxy Note 7 av sikkerhetsgrunner.
 
Samsung er verdens største produsent av smarttelefoner, og fallet i selskapets aksjekurs dro børsen i Sør-Koreas hovedstad Seoul ned med 1,2 prosent.
 
Fallet kom etter at mobilgiganten varslet produksjonsstopp og tilbakekalte de 2,5 millioner solgte telefonene etter klager på at batteriet har eksplodert eller tatt fyr.
 

– Slå av!

 
Personer som er i besittelse av det som regnes som Samsungs toppmodell, blir rådet til å slå smarttelefonen av umiddelbart.
 
– Vi justerte nylig produksjonsvolumet for å foreta en grundig gransking og kvalitetskontroll. Men ettersom vår høyeste prioritet er forbrukernes sikkerhet, har vi kommet fram til en endelig beslutning om at stanse produksjonen av Galaxy Note 7, heter det i en kunngjøring fra det sørkoreanske selskapet.
 
Kunngjøringen kommer en drøy måned etter at selskapet trakk tilbake 2,5 millioner enheter av den aktuelle modellen, uten at dette fikk noen særlig effekt på selskapets renommé.
 
Når Samsung nå stanser alt salg av modellen og ber alle kunder om å skru den av umiddelbart, synes situasjonen langt mer alvorlig.
Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Da euroen kom til Trondheim
Da euroen kom til Trondheim
 

Full krise

 
Galaxy-serien har vært Samsungs flaggskip, og salgsstansen innebærer store tap for det familiedrevne selskapet i en tid der det også står overfor et generasjonsskifte i ledelsen.
 
Eksperter har vurdert at tapet kan komme opp i vær 10 milliarder dollar, over 80 milliarder kroner, men bekymringen er vel så mye knyttet til virkningene på lang sikt og hvordan merkevaren Samsung vil bli oppfattet heretter.
 
Ifølge analytikere kan krisen gjøre uopprettelig skade i et marked der merkevaretillit og lojalitet er helt avgjørende.
 

– Verst tenkelige

 
– Dette er det verste scenarioet for Samsung, sier Jan Dawson, sjefanalytiker i Jackdaw Research.
 
Marerittet er at kundene vil bruke erstatningen de får for sine Galaxy Note-modeller til å kjøpe Appels nyeste modell iPhone7, ifølge Greg Roh ved HMC Investment Securities.
 
– Hvis det skjer én gang, kan det regnes som en feil. Men for Samsung skjedde det samme to ganger med den samme modellen, så det kommer til å bli et betydelig fall i forbrukernes tillit, sier han. (©NTB)
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.