Samsung legger ned pc-salget

Trekker seg ut av Norge og Norden. Ingen flere Chromebook eller bærbare.

Samsung legger ned pc-salget
Samsung legger ned pc-salget i Norden. Når restlagrene er tomme forsvinner dermed produkter som avbildede ATIV Book 9, som har mottatt strålende kritikker. Bilde: Dinside/Bjørn Erik Loftås

Samsung velger å gi opp pc-markedet i Norden. Dermed slutter de å selge bærbare pc-er og Chromebook.

Beslutningen gjelder både privatmarkedet og bedrifter i alle de nordiske landene.

– Vi er et selskap som alltid forsøker å tilpasse oss raskt etter brukernes behov og krav i markedet. Med dette som grunn har vi besluttet å avslutte salget av bærbare pc-er i Norden, inkludert Chromebooks, sier pressekontakt Erik Juhlin i Samsung til digi.no.

    Les også:

Det er knallhard konkurranse i markedet, og pc-segmentet er preget av syltynne marginer. Samsung ønsker ikke å redegjøre for salgstall eller beskrive hvordan de har opplevd etterspørelsen etter produktene som nå trekkes fra det norske markedet.

– Dessverre kan vi ikke røpe noen salgstall. I Norge er Chromebooks fremdeles i en oppstartsfase med beskjeden utbredelse. Generelt har Chromebook vært del av vårt nordiske produkttilbud til skoler. Vi vil fortsatt tilby innovative produkter til skolesektoren, for eksempel nettbrett og interaktive skjermer.

Satsingen mot bedrifter skal de videreføre, men nå uten pc-er. Juhlin sier at de fortsatt skal være tydelig til stede i bedriftsmarkedet med en rekke andre produktkategorier. Han nevner da desktop-skjermer, print, large format display, hotell-tv, nettbrett og telefoner som noen av de viktigste.

Produktene som nå forsvinner i Norden er bærbare i produktseriene Ativ Book 2, 4, 5, 7 og 9 i tillegg til Chromebook.

Visste ingenting

Elkjøp er blant butikkjedene som har solgt Samsungs bærbare pc-er. De visste ingenting om beslutningen da digi.no tok kontakt torsdag ettermiddag.

– Vi har foreløpig ikke fått noen redegjørelse fra Samsung rundt dette, sier kommunikasjonssjef Øystein Schmidt i Elkjøp Nordic til digi.no.

– Populære

Elkjøp forteller at de over lang tid har hatt et veldig godt samarbeid med den sørkoreanske teknologigiganten for salg av pc-er.

– Produktene deres har også vært meget populære hos våre kunder de siste årene. I segmentet for de litt mer eksklusive maskinene – der man også blant annet finner Apple – har Samsung levert strålende produkter til en pris kundene våre så absolutt har latt seg begeistre av, opplyser Schmidt.

Dette er også maskiner som har mottatt strålende produktanmeldelser, blant annet hos vår søsterpublikasjon Dinside.

Likevel velger altså Samsung å avvikle tilbudet.

– Dette innebærer selvfølgelig at vi akkurat nå fokuserer på våre mobile produkter som nettbrett og smarttelefoner, sier Erik Juhlin i Samsung.

    Les også: