FORBRUKERTEKNOLOGI

Samsung med ekstrem kameramobil

Samsung annonserte i dag en mengde nye mobiltelefoner. Flere av disse har unik funksjonalitet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
9. mars 2006 - 12:57

Samsung skal i løpet av året lansere en rekke nye mobiltelefonmodeller. Mange av disse vil også komme på det europeiske markedet.

Den meste oppsiktsvekkende modellen, som nok dessverre ikke vil bli tilgjengelig i vår del av verden, er CDMA 2000-modellen SCH-B600 med støtte for 1X EVDO (Evolution Data Optimised).

Denne teknologien lover en teoretisk nedlastingshastighet på 2400 kbit/s og opplasting på 153 kb/s. Reell hastighet er nok likevel en hel del lavere. Det er nettopp CDMA 2000 med EVDO som Nordisk Mobiltelefon benytter i selskapets norske mobilnett.

Men det er ikke primært EVDO, men kameraet som gjør at denne modellen er oppsiktsvekkende. Den vil nemlig leveres med et kamera på hele 10 megapiksler, noe som trolig vil være rekord, også når modellen kommer på markedet i Korea før sommeren. Kameraet skal også ha 3x optisk zoom og LED-basert autofokus.

Samsung oppgir ellers at SCH-B600 har en 2,2 tommer fargeskjerm med QVGA-oppløsning, støtte for videoinnspilling i MPEG4 og H.264, musikkspiller med støtte for MP3, AAC og AAC+, TV-utgang, Bluetooth-støtte og minnekortleser for MMC micro.

En annen lovende modell, som vil komme på det europeiske markedet, riktignok først mot slutten av året, er SGH-D870. Denne EDGE-modellen skal bli den slankest framskyvbare modellen på markedet, med en tykkelse på 13 millimeter. Modellen er ellers utstyrt med 3,13 megapiksels kamera, 80 MB internt minne som kan utvides med microSD-kort. Den støtter avspilling av MP3, AAC, ACC+ og e-AAC+, i tillegg til opptak av video i MPEG4 eller H.263. Den vil være utstyrt med en 2,1 tommers skjerm med QVGA-oppløsning og støtter 262 tusen farger. Mobilen vil ha tv-utgang og støtte for USB og Bluetooth. Vekten er oppgitt til å være 93 gram.

Også SGH-Z550 er en framskyvbar mobil, men denne har støtte for UMTS i tillegg til Edge. Den vil være utstyrt med 138 MB internminne, støtte for microSD-kort, 2 megapikslers kamera, 2,05 tommer QVGA-skjerm og har tilsvarende audio- og videostøtte som D870, i tillegg til støtte for video i Real-formatet.

Den vil også ha støtte for Bluetooth og USB. Målene er oppgitt til å være 93 x 45 x 17,5 mm. Modellen skal komme på det nordiske markedet i tredje kvartal.

I tillegg til disse modellene har Samsung blant annet annonsert en modell med støtte for HSDPA. Z560, som kommer til Europa, skal støtte båndbredder på inntil 1,8 Mbit/s.

SCH-P900 skal være den første TV-mobilen fra Samsung som lanseres i Europa. Denne modellen skal komme på markedet før fotball-VM og støtter T-DMB-standarden. Mobilen er likevel ikke utstyrt med spesielt stor skjerm, 2,2 tommers QVGA (240 x 320) er ikke oppsiktsvekkende stort.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.