Abonner
CHATGPT

Samsung nekter ansatte å bruke ChatGPT – frykter lekkasjer

Samsung-ansatte får ikke lov til å bruke ChatGPT og såkalte generative språktjenester av frykt for at hemmelige selskapsdata kan bli delt.

Samsung-ansatte nektes å bruke ChatGPT.
Samsung-ansatte nektes å bruke ChatGPT. Illustrasjonsfoto: Florence Lo /NTB

Det er seks måneder siden OpenAI lanserte en mer avansert versjon av samtale- og tekstroboten Chat GPT. En hel verden har kastet seg over teknologien.

Men den sørkoreanske elektronikkgiganten Samsung har nå lagt ned et regelrett forbud for ansatte å bruke ChatGPT og andre generative tjenester basert på kunstig intelligens (AI/KI), skriver DN.

Kan bli oppsagt

Selskapet frykter at sensitiv informasjon om selskapet skal komme på avveie.

– Vi ber om at du overholder sikkerhetsinstruksene. Unnlatelse kan føre til lekkasjer eller kompromittering av selskapsinformasjon. Det kan føre til disiplinære tiltak, som oppsigelse av ansettelsesforholdet, skriver Samsung i det interne notatet, som er delt på sosiale medier og som Samsung bekrefter er autentisk.

Les også

Matet inn kildekode

Forbudet kommer etter at ansatte i databrikkedivisjonen i april benyttet ChatGPT for å analyse og forbedre datakode. Dataingeniørene matet kildekoden inn i systemet for at det kunne identifisere feil og foreslå forbedringer, ifølge DN. 

Dette fungerte, men den opprinnelige kildekoden ble samtidig overlatt til ChatGPT for å forbedre fremtidige resultater for andre brukere. 

Les også

Les mer om: