JUSS OG SAMFUNN

Samsung sier unnskyld til kreftrammede ansatte

Lover erstatning for dødelige sykdommer, men erkjenner ikke årsaken.

Samsung vil utbetale erstatning til fabrikkarbeidere som har blitt alvorlig syke ved produksjon av selskapets mikrobrikker.
Samsung vil utbetale erstatning til fabrikkarbeidere som har blitt alvorlig syke ved produksjon av selskapets mikrobrikker. Bilde: Daniel Kalker/dpa/Corbis/All Over Press
14. mai 2014 - 16:28

Samsung kom i dag med en offisiell unnskyldning til ansatte som har pådratt seg kreft under produksjon av selskapets databrikker.

Det var styreformann Kwon Oh-hyun som onsdag morgen leste opp en kunngjøring som ble kringkastet på lokale tv-stasjoner.

– Vi er lei oss for hvordan denne vanskelig saken har vært håndtert, og benytter anledningen til å uttrykke vår oppriktige unnskyldning til alle berørte, sa Kwon, ifølge Business Week.

Den sørkoreanske elektronikkgiganten er verdens største produsent av blant annet smarttelefoner og minnebrikker.

Nå lover de å utbetale erstatning til kreftrammede ansatte, eller etterlatte i tilfeller der ansatte er døde.

– Flere ansatte ved våre produksjonsanlegg har vært rammet av leukemi og andre uhelbredelige sykdommer, noe som også har ført til enkelte dødsfall, vedgår Kwon.

Forholdet har vært knyttet til eksponering mot farlige kjemikalier i prosessen med å utvinne databrikker. Men selv om Samsung nå tilbyr erstatning innrømmer de ingen slik kobling.

Sammen med unnskyldningen er dette likevel nok til å unngå en rekke søksmål, ifølge The Guardian.

Samsung har vært under press etter at folkevalgte i Sør-Korea i forrige måned tok opp saken.

I et forslag til vedtak i parlamentet het det at 243 personer var blitt alvorlig syke ved brikkeproduksjonsanlegg i landet siden 1990-tallet. 114 av disse hadde hyre hos Samsung.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.