BEDRIFTSTEKNOLOGI

– Samsung skal produsere Apples A6-brikke

Patentstriden mellom selskapene ser ikke ut til å være noe hinder.

Fiktivt bilde av Apple A6.
Fiktivt bilde av Apple A6.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
18. okt. 2011 - 08:37

Samtidig som at Apple og Samsung kjemper mot hverandre om rettigheter til patenter og design knyttet til iPad/iPhone og smartmobiler og nettbrett i Galaxy-familien, ser det nå ut til at forholdet mellom selskapene som henholdsvis kunde og leverandør av brikkesett til iPhone og iPad i liten grad er påvirket av de øvrige stridighetene.

– Apple har vært i samtaler med Samsung om leveranser av dets firekjernede A6-mobilprosessorbrikker for bruk i neste iPhone. Det ser ut til at Apple har kommet til en klar konklusjon om at Samsung forblir en kritisk forretningspartner, sier en ikke navngitt leder hos et Sør-Koreansk selskap som leverer komponenter til Apple, i en uttalelse til The Korea Times.

Etter alt å dømme har Samsung allerede gjort klar for produksjon av applikasjonsprosessoren A6 ved selskapets produksjonsanlegg i Austin, Texas.

Det har tidligere vært gått rykter om at Apple ville bruke TSMC i stedet for Samsung for produksjon av A6-brikken. Det avviser den intervjuede bedriftslederen.

– Samsung Electronics vil bruke sin avanserte 28 nanometers prosessteknologi til å produsere kvalifiserte A6 mobile applikasjonsprosessorer. TSMC vil tilby spesielle brikker med design fra Apple, men volumet vil være veldig lite, sier lederen.

Ingen av selskapene har villet uttale seg om dette til The Korea Times, men avisen skriver at toppsjef i Samsung Electronics, Choi Gee-sung, skal ha fortalt journalister at Samsung håndterer de juridiske utfordringene med Apple uavhengig av selskapets forretningsmessige forhold til selskapet.

Det er også kjent at selskapets operative sjef, Lee Jae-yong, deltok i den private begravelsen til Steve Jobs på søndag, etter en invitasjon fra Apples nye toppsjef, Tim Cook.

En årsak til at Apple fortsetter samarbeidet med Samsung, er at selskapet ikke har så mye valg. Ifølge en ikke navngitt talsperson ved en annen Apple-leverandør, har ikke produksjonsprosessen ved TSMC blitt stabilisert. Det gjør at Apple ikke kan ta risikoen på å bytte. Dessuten skal Samsung ha tilbudt både bedre priser og kapasitet.

Det antas forøvrig at den neste utgaven av iPhone vil bli utstyrt med en 4 tommers LCD-skjerm fra LG.

– iPhone 5 vil ha tilsvarende oppløsning som iPhone 4, altså 960x640 piksler. Det er veldig usannsynlig at Apple vil velge OLED-skjermer (Organic Light Emitting Diode, red. anm) sett i lys av problemene knyttet til lysstyrke og batteriforbruk, sier en annen industrileder til The Korea Times, som hevder at både iPhone 5 og iPad 3 vil bli lansert i løpet av første kvartal neste år.

LG Display leverer allerede Retina Display-skjermene som brukes av Apples mobilprodukter.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.